(video) La Chișinău va avea loc a treia ediție a Festivalului tineretului. Ce surprize pregătesc organizatorii

13886340_10154303157041745_1733104593539483817_n

Tinerii sunt cei care urmează să schimbe din temelie societatea în care trăim, deoarece ideile inovatoare, deși nu sunt mereu acceptate cu brațele larg deschise, constituie o verigă importantă în lanțul evoluției. În contextul în care orice opinie are o valoare, pe strada pietonală din Capitală, la 12 august, se va desfășura cea de-a treia ediție a Festivalului Tineretului.

E foarte important ca vocea tinerilor nu doar să răsune ca un ecou, ci să fie și auzită. Festivalul în cauză reprezintă o punte de legătură între tineri, organizații necomerciale, instituții de stat, agenți comerciali, etc. Prin intermediul acestui eveniment, actorii implicați pot discuta, identifica principalele probleme și soluțiile acestora, pot aduce pe agenda autorităților prioritățile și interesele tinerilor, fiind încă un motiv în plus de a se bucura de tinerețe.

Festivalul din acest an este dedicat sărbătorii contribuției tinerilor în prevenirea și transformarea conflictelor, precum și la incluziune, justiție socială și pace durabilă. Prin intermediul acestei ediții se urmărește scopul de a încuraja promovarea implicării active a tinerilor în menținerea păcii și securității și demonstrarea că tinerii, datorită viziunii pe care și-au construit-o, pot deveni agenți ai păcii, toleranței și schimbării.

Organizatorii promit mai multe activități cu și pentru tineri, astfel cei prezenți vor putea participa la un târg al organizațiilor de tineret, unde vor putea fi identificate cele mai utile activități de voluntariat sau internshipuri. Agenți comerciali care vor prezenta cele mai bune și căutate locuri de muncă; vor fi două paneluri de discuție în cadrul cărora cei prezenți se vor putea implica, adresa întrebări, loba interesele tinerilor și monitoriza dacă situația s-a îmbunătățit; ateliere; tombole; activități de recreiere; muzică de calitate, etc.

Amintim că Festivalul Tineretului este organizat pentru al treilea an consecutiv, în contextul Zilei Internaționale a Tineretului, sărbătorită la nivel mondial pe 12 august. Evenimentul este organizat de către Consiliul Național al Tineretului din Moldova, cu suportul Fondului ONU pentru Populație, Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova și Rotaract Club.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente