Romanian Kitsch Museum: Votați online pentru cele mai relevante kitsch-uri din Istoria Românilor

kitchcollage

Reprezentanții ineditului Muzeu al Kitsch-ului din Capitală (Romanian Kitsch Museum) invită vizitatorii paginii oficiale a instituției să voteze „cele mai relevante kitsch-uri din istoria română”, până la finalul lunii iulie, printre personalitățile și operele propuse numărându-se Elena Ceaușescu, Dracula, Casa Poporului sau peștele de sticlă de pe televizor.

Voturile pot fi exprimate pe Romanian Kitsch Museum, iar cei interesați au la dispoziție cinci categorii: „Kitsch istoric și legendar”, „Arhitectură și monumente”, „Artă decorativă și design interior”, „Cultură și fashion” și „Media și digital”, scrie AGERPRESS.

Kitsch istoric și legendar

kit1

La categoria „Kitsch istoric și legendar” nominalizările sunt: Elena Ceaușescu, Dracula, Arsenie Boca, Dacii și Moș Gerilă

Arhitectură și monumente

kit2

La categoria „Arhitectură și monumente” — Turnul Eiffel de la Slobozia, Bustul de la Scornicești, Inima lui Isus din Lupeni (Harghita), Casa Poporului și Țeapa lui Ghilduș.

Artă decorativă și design interior

kit3

La categoria „Artă decorativă și design interior”, nominalizările sunt: bibeloul pește de pe televizor, carpeta cu „Răpirea din Serai”, prosoapele șoferilor de tir, animalele împăiate și piticii de grădină.

Cultură și fashion

kit4

La categoria „Cultură și fashion” — papucii cu puf, tatuajele kitschoase, treningul cu pantofi, ghiulurile, plasa de rafie și dansul pinguinului.

Media și digital

kit5

La categoria „Media și digital”, nominalizările sunt: selfie-urile în baie, OTV, titlurile de tabloid, sms-urile de sărbători, „prezența online a cocalarilor și pitzipoancelor”.

Categoriile și nominalizările au fost făcute de o comisie formată din Sergiu Vasile (Utopia Balcanica și Timesnewroman), Mihai Popescu (Vice), Corina Băcanu, Cristian Șimonca (Blogu’ lui Otravă), Ioana Mănoiu (Managing Partner GMP Public Relations) și Cristian Lică („Kitsch manager” la Romanian Kitsch Museum).

Voturile vor putea fi exprimate până pe 31 iulie, pe 1 august având loc ceremonia de premiere a „celor mai relevante kitsch-uri autohtone”. Participanții vor putea vota o singură dată la fiecare categorie și își vor putea prezenta și argumentele într-un scurt text, pe site.

Muzeul Kitsch-ului, ce include aproximativ 200 de exponate, poate fi vizitat din luna mai pe Strada Covaci nr. 6 din Centrul Vechi al Capitalei. Exponatele provin din colecția personală a proprietarului Cristian Lică. Prețul unui bilet la muzeu este de 30 de lei (de luni până sâmbătă) și 20 de lei duminica.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente