Primește o bursă lunară în sumă de 270 euro și explorează Elveția în cadrul unui program de voluntariat

SWITZERLAND SUMMER
Foto: myswitzerland.com

Dacă ești interesat de cultură, mai ales de muzică (rock, pop, electro, hip hop, reggae, petrecere dj), ești flexibil, sociabil, serios și ai vârsta cuprinsă între 18-30 de ani, nu ezita să participi într-un program de voluntariat în Elveția. Ai oportunitatea să cunoști cultura și să explorezi ținuturile țării pentru o perioadă de 6, 10 sau chiar 12 luni.

Voluntarii vor trăi într-o familie gazdă, prin urmare trebuie să fie motivați să împărtășească viața cu familia voluntară și să trăiască cu ei un schimb intercultural. Contribuțiile prinvind costurile călătoriei internaționale sunt de 400CHF (aproximativ 7500 lei). Costurile de transport până la familia gazdă sunt acoperite, plus la aceasta participanții vor primi asigurarea grupului ICYE.

Lunar, voluntarii vor primi bani de buzunar în sumă de 300 CHF ( aproximativ 5600 lei) și vor lucra aproximativ 32 de ore pe săptămână.

Participanții urmează să-și desfășoare activitatea în cadrul clubului de muzică Fri-Son, în orașul Fribourg (zona de vorbire franceză și germană), care există încă din 1983. Este administrat de o organizație non-profit numită „Asociația Fri-Son”. Un total de 200 de voluntari și angajați lucrează pentru Fri-Son. Majoritatea voluntarilor au vârsta între 16 și 35 de ani. Fri-Son găzduiește peste 50.000 de spectatori pe an, permițând 110+ trupe elvețiene și internaționale să evolueze fie pe scena mare (până la 1300 de persoane), fie pe cea mică (până la 250 de persoane). Aranjamentul și adaptabilitatea locului permit organizarea a peste 130 de evenimente pe an, de exemplu: concerte live, evenimente artistice speciale, cinematografe, nopți dj.

Voluntarul poate afla cum funcționează Fri-Son pe parcursul unui an întreg. Acesta va lucra mai mult în interiorul localului (bar, securitate, infrastructură, tehnică, gătit, decorare) și va fi instruit de echipa responsabilă de organizarea evenimentelor. Toate activitățile vor depinde de aptitudinile și motivația voluntarului. Agenda săptămânii va fi organizată și cu consimțământul lui.

Mai multe informații găsiți pe următorul link.

Pentru a te înscrie, completează formularul și trimite-l la adresa [email protected] cu subiectul: „/ DENUMIREA PROIECTULUI /”.

Termen limită pentru cererile de voluntari: 7 august 2017. Proiectul începe în luna martie a anului viitor.

Acest proiect este implementat de guvernul elvețian.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente