Turnul din Pisa este cea mai faimoasă clădire înclinată din lume și reprezintă cartea de vizită a orașului Pisa din Italia. Milioane de turiști vin anual pentru a încerca să prindă cu ochiul obiectivului fotografii „originale” pe fundalul turnului, însă aceștia eșuează, deoarece fotografia standard, cum că ai ține turnul, nu mai este actuală. O nouă serie de fotografii au urmat, iar acum toți încearcă să lupte cu imaginile obișnuite și să se distingă cât mai mult.
Dacă ești în Pisa sau preconizezi să pleci acolo într-o călătorie, îți sugerăm cum ai putea să te diferențiezi din mulțime cu niște fotografii originale.
Turnul a fost planificat ca o campanilă pentru Domul din Pisa. După doisprezece ani de la punerea pietrei de temelie, la 9 august 1173, când construcția ajunsese la etajul al treilea, datorită proastei calități a solului, constituit din noroi argilos și nisip, turnul începea să se încline în direcția sud-est. Timp de o sută de ani construcția a fost stopată. Următoarele patru etaje au fost construite oblic, pentru a compensa partea înclinată. După aceea, construcția a trebuit să fie întreruptă din nou, până în 1372, când turnul-clopotniță a fost finalizat. În decembrie 2001 turnul a fost declarat stabil și sigur pentru 300 de ani și a fost redeschis accesului publicului.