Ce cărți ar trebui să citești înainte de interviul pentru angajare. # Inițiativă/Persistență

HO3BWXRVUP
Foto: Freestocks.org

Potrivit Forumului Economic Mondial, lucrătorii economiei care se bazează pe inovare au nevoie de o combinație diferită de competențe. În plus, față de abilitățile fundamentale precum alfabetizarea și matematica, companiile solicită persoane care ar deține competențe cum ar fi colaborarea, creativitatea și rezolvarea problemelor, precum și calitățile de caracter ca persistența, curiozitatea și inițiativa.

Astăzi, în epoca de informații, puteți obține sfaturi despre „cum să…” practic pentru orice. Postări în blog, articole, videoclipuri despre cum se fac diferite lucruri, sau top zece sfaturi pentru orice. Cu toate acestea, atunci când doriți să aplicați pentru un loc de muncă, principalele tipuri de recomandări se referă la citirea unor cărți despre dezvoltarea profesională sau la articole despre „zece pași pentru găsirea locului de muncă al viselor dvs.”.

Echipa BookVoyager are o abordare diferită și recomandă șapte cărți care vă vor ajuta să dezvoltați cele șapte aptitudini esențiale pentru secolul XXI prin cunoașterea eroilor care demonstrează aceste abilități prin acțiunile și comportamentul lor. Vom prezenta o serie de articole în care vom relata despre conținutul acestor cărți de ficțiune.

Cele șapte competențe de care trebuie să dați dovadă sunt:

  • Inițiativa / persistența
  • Gândirea critică / Flexibilitatea cognitivă
  • Rezolvarea problemelor / creativitatea
  • Orientare în comunicare / servicii
  • Colaborare / Coordonare cu alții
  • Adaptabilitatea / conștientizarea socială
  • Conexiunea de lider / oameni

gr1

#Inițiativa și persistența

Această competență este prezentată în mod clar în „Sans Famille” de Hector Malot.

Potrivit GAUS, inițiativa / persistența, ca o abilitate în secolul XXI, este capacitatea și dorința de a întreprinde proactiv o nouă sarcină sau un scop și, în același timp, să susțină interesul și efortul și să persevereze îndeplinirea tuturor sarcinilor.

Sans Famille, scrisă în 1878, este unul dintre cele mai faimoase romane ale lui Hector Malot. Autorul secolului al XIX-lea povestește despre Remi, un băiat abandonat pe străzile din Paris de la naștere, ridicat și crescut de țărani, care în cele din urmă l-au vândut.

Când Remi are opt ani, el devine ajutătorul unui actor călător, Vitalis. Din acest moment, ei călătoresc în toată Franța și trăiesc multe aventuri. Remi în cele din urmă se angajează să-și caute familia, iar acest lucru, precum și întâlnirile pe care le are în călătoria sa îi schimbă viața.

Photo Credit: decitre.fr
Photo Credit: decitre.fr

Povestea cărții este foarte asemănătoare cu experiența căutării unui loc de muncă sau a unei cariere care sperăm că ne va face fericiți. Va trebui să treci prin multe obstacole, să întâlnești mulți oameni, să fii respins, mințit, vorbit pe la spate și multe altele.

Poate sună înspăimântător, dar este realitatea zilelor noastre. De aceea, dezvoltarea inițiativei / persistenței ca abilitate este esențială pentru a depăși tot stresul și provocările, la fel cum Remi a făcut … sau nu. Vă vom lăsa să aflați în carte.

Povestea lui Remi este atât de puternică încât a inspirat un studio japonez de animație un serial televizat „Nobody`s boy Remi” – o poveste convingătoare în care orfanul Remi este angajat de un animator stradal Vitalis, când părinții lui adoptivi cad în vremuri grele.

Credem că citirea acestui roman vă va ajuta să înțelegeți mai bine inițiativa / persistența ca o abilitate și ce trebuie să faceți pentru a o dezvolta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente