În perioada 20 – 21 iulie, în Chișinău, va avea loc „Academic Skills Café”. Evenimentul își propune să realizeze o serie de ateliere de lucru destinate persoanelor interesate și implicate în domeniul cercetărilor academice și care doresc să cunoască cum se transformă o cercetare academică într-un produs intellectual, cum este utilizat marketing-ul pentru cercetători și care sunt tendințele de networking în mediul academic. Aspectele teoretice precum și exemplele practice vor fi asistate de către Dorina Baltag, lector (Olanda) și cercetător (Marea Britanie); Doina Guzun, doctorand (Franța) și Elena Oprea, licențiat (România/Belgia/Germania).
Prin intermediul atelierelor „Academic Skills Café” se va valorificare capitalul intelectual acumulat de către cetățenii moldoveni pentru a produce un lanț de efecte pozitive în toate domeniile și în special cel academic.
Cine poate participa?
# tănăr cercetător în/din R. Moldova
# student la licență/masterat/doctorat
# tineri specialiști implicați în cercetare academică
Prin intermediul acestui eveniment, diaspora poate contribui la formarea unor deprinderi intelectuale și a unui comportament, bazat pe principiile de integritate, în rândul moldovenilor care studiază și/sau profesează în instituțiile de învățământ din Republica Moldova.
Participarea la eveniment este gratuită, dar numărul de locuri sunt limitate. Pentru a participa la atelierele „Academic Skills Cafe”, doritorii trebuie să completeze formularul de înregistrare. În urma selecției, organizatorii vor contacta participanții la eveniment.
Mai multe detalii sunt indicate pe pagina de facebook a evenimentului.
„Academic Skills Cafe” este un eveniment realizat în cadrul programului guvernamental de granturi tematice Diaspora Engagement Hub, subprogramul: ”Granturi inovatoare ale diasporei”, implementat în colaborare cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), misiunea în Moldova, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).