Reacția Comitetului olimpic la decizia de suspendare a canoistului moldovean, Serghei Tarnovschi, pe o perioadă de patru ani

stream_img
Foto: itv.com

În urma deciziei Curții de arbitraj de a-l suspenda pe Serghei Tarnovschi pe o perioadă de 4 ani și de a-l deposeda de medalia de bronz cucerită la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Comitetul național olimpic și sportiv din Republica Moldova a venit cu o reacție.

Conform deciziei din 11 iulie 2017, sportivul Serghei Tarnovschi nu a reușit să demonstreze că a utilizat în mod neintenționat substanța interzisă.

Curtea de Arbitraj Sportiv confirmă decizia Federației Internaționale de Canoe, emisă pe data de 30 ianuarie 2017, de a impune sportivului o perioadă de ineligibilitate de patru ani și de a nu recunoaște orice rezultat obținut din data de 8 iulie 2016 de Serghei Tarnovschi, inclusiv medalia de bronz, obținută la Jocurile Olimpice de la Rio.

În acest context, CNOS cere Federațiilor Naționale să examineze minuțios și obiectiv fiecare caz de dopaj și să întreprindă toate măsurile pentru a exclude acest fenomen.

Totodată, CNOS, în comun cu Agenția Națională Anti-Doping, va desfășura o întrunire cu sportivii moldoveni incluși în programul de pregătire către Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 pentru a preveni astfel de cazuri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente