În urma răspunsului președintelui Comisiei republicane de evaluare a lucrărilor de Bacalaureat la fizică, Viorel Dușciac, oferit mai multor profesori de fizică și elevi care s-au arătat nemulțumiți de anumiți itemi din cadrul examenului, profesorii vin cu o reacție și sunt gata să ofere bani tuturor fizicienilor care ar reuși să rezolve anumiți itemi ai testului.

După publicarea rezultatelor examenelor la BAC, mai mulți profesori au înaintat o scrisoare Ministerului Educației din Republica Moldova prin care au cerut ca anumiți itemi din cadrul examenului să fie anulați și să se ofere la aceștia punctaj maxim elevilor. Ulterior, apelul a fost repetat și de către elevii liceului „Orizont” care și-au motivat acțiunea prin faptul că în teste s-ar fi strecurat erori.

Președintele Comisiei republicane de evaluare a lucrărilor de Bacalaureat la fizică, Viorel Dușciac, a ținut să ofere o reacție tuturor acuzațiilor printr-o scrisoare trimisă la adresa redacției noastre. În scrisoarea de răspuns, Viorel Dușciac menționează că petiţiile respective sunt pline de dezinformări şi neadevăruri și că au fost gândite într-un cerc restrâns.

Astăzi, pe adresa redacției noastre a venit încă un răspuns din partea lui M. Colpajiu. „Domnilor fizicieni, vă propun câte 16 000 lei dacă rezolvaţi problemele aşa cum ele au fost propuse elevilor”, se menționează în scrisoare, pe care o atașăm mai jos: