(vox) Ce păreri și impresii au elevii după ce au primit rezultatele la contestări: „Contestarea ar presupune reevaluarea lucrărilor, pe când la noi nu s-a făcut nici o reevaluare”

collage

Rezultatele de la sesiunea de Bacalaureat au fost anunțate, iar cei care nu au fost de acord cu rezultatele au avut 48 de ore să depună cereri de contestare. Astăzi, 6 iulie, la o lună după examenul la limba de instruire, au fost anunțate rezultatele contestărilor. Care sunt părerile absolvenților aflați din articol.

Olga Caldari, Colegiul Național de Comerț al ASEM  Caldari-Olga-300x300

Contestarea ar presupune reevaluarea lucrărilor, pe când la noi nu s-a făcut nici o reevaluare. Din nou, nota a depins de dispoziția evaluatorului, nicidecum de cunoștințele elevului. Păcat că nu a fost respectat baremul, nu au încercat să înțeleagă punctul de vedere al elevului, ci s-a urmat un standard strict. Respectiv, dacă nu ești de aceeași părere cu ei, ai puncte minime. Despre ce libertate în exprimare mai vorbim atunci? Îmi pare rău, în special, pentru cei cărora nu le ajunge un punct până la o notă pozitivă, fiind nevoiți să treacă din nou prin presiune și nedreptate. Toate peste toate, mergem mai departe și ne pregătim în mare forță de admitere.

19511249_1354595287950461_2336744639968159883_nVeronica Frumusache, Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din Hâncești

Văzând rezultatele contestațiilor am fost un pic dezamăgită pentru că nu am primit nici un punct în plus. Totuși mă bucur pentru unii colegi cărora li s-a mărit nota datorita unui punct. În general consider că aceste contestații au rol de a spori încrederea elevului, întrucât după ce testul i-a fost verificat de 4 evaluatori nu ar mai trebui sa existe dubii cu privire la punctajul acordat. Consider ca mulți au contestat din simplu motiv că au vrut să-şi încerce norocul, așa am făcut și eu. Am observat ca există și decalaje de 8-10 puncte dintre rezultatele inițiale și cele de după contestare, în acest caz cineva ar trebui sa sesizeze incompetența cadrelor. Acum că am primit și rezultatele finale nu-mi rămâne decât să mă pregătesc de concursul de admitere la o universitate din România și sa încep o nouă etapă pentru care m-am pregătit 12 ani.

Valentina-Gaidarji-300x300Valentina Gaidarji, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Chișinău

Mă bucur mult că am decis să scriu cererea de contestare, deoarece aveam nevoie de 2 puncte la limba engleză pentru a ajunge la nota dorită. Astfel, după mici perioade de așteptări, astăzi am avut marele noroc să îmi văd media de la bac cu un pic mai mare. Sunt de părere că totuși contestarea nu pentru toți absolvenții a reprezentat un răspuns pozitiv. Rămâne doar de analizat un pic și de concluzionat ideea că verificările inițiale ale examenelor de BAC nu au fost într-atât de calitative și corecte, din păcate.

petru-spanu-300x300Petru Spînu, Centrul de excelență în informatică şi tehnologii informaționale (CEITI)

Personal nu sunt mulțumit de rezultate după contestații. Mi s-a creat o impresie că nici nu s-au verificat lucrările alea. La toți colegii mei exact aceeași situație, nici un punct în plus. Eu am dat la contestare 2 obiecte, limba engleză și matematica. La matematică aveam nevoie de un punct până la următoarea notă și, evident, nu mi l-au pus. Iar la limba engleză am avut o verificare de parcă a trecut câinele cu coada prin lucrare. Am dat la contestare deoarece aveam nevoie de 3 puncte până la următoarea notă. Dintr-un subiect întreg (civilizația la limba engleză), care am 0 puncte fără să înțeleg de ce, sunt sigur că găseau acele 3 puncte. Nu a existat dorință din partea examinatorilor. Sunt dezamăgit în totalitate și sincer, am o dorință să ard diploma aia de BAC. Știam că elevii nu vor fi verificați la justa lor valoare, dar chiar așa bătaie de joc, e inadmisibil.

18767696_481982458800487_1474624392992245554_nValentina Marit, Centrul de Excelența în Economie și Finanțe

În general sunt mulțumită de rezultatele contestării. Am avut nevoie de 1 punct pentru a obține nota 9 la limba și literatura română și l-am obținut, însă la geografie a fost puțin mai dur, deoarece de asemenea mai aveam nevoie de 1 punct pentru 9. Cred că nu trebuie să căutam cine este vinovat și să acuzăm verificatorii, întrucât după cum am învățat 12 ani așa am fost apreciați. Desigur că se putea și mai bine, dar în final nu nota ne definește …

 

19724214_1766249333391780_563037351_o

 

Diana Dementiev, I.P.Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din comuna Ciorescu

Am depus la reevaluare testele la limba și literatura română și la limba străină. În cazul limbii române nu m-am așteptam la o schimbare. Însă la limba engleza am fost profund dezamăgită, deoarece am contestat puncte care într-adevăr aveai de unde scoate punctaj conform baremului desigur. Sper că la anul viitor elevilor să aibă mai mult noroc inițial la evaluare.

 


19807098_1045429365587628_106308361_oAna Maria Roman, Colegiul Național de Comerț al ASEM

Pot afirma cert că rezultatele după contestare nu mi-au adeverit așteptările. Desigur, nu neg faptul că la limba și literatura română am obținut un punct, respectiv nota 9. Însă în cadrul Bacalaureatului la limba străină, competența verificatorilor lasă de dorit. Personal am dorit să mi se acorde cel puțin punctele pe care chiar le meritam cu adevărat, nimic mai mult, dar nu a fost să fie. Totuși în final m-am resemnat cu ideea că nu totul este corect și că trebuie sa ai noroc de verificatori.

Taguri: #BAC 2017
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente