Vrei să evadezi dintr-un spațiu public cu subiecte tratate isteric? Participă la Școala de Vară a Festivalului de Film Istoric de la Râşnov

rasnov
Foto: Festivalul de Film si Istorii Rasnov

Trăim într-un spaţiu public invadat de subiecte periferice, tratate în chip isteric, în care temele relevante sunt fie ignorate, fie prezentate superficial. Pentru a gândi, vorbi şi dialoga, civilizat şi argumentat, despre lucrurile cu adevărat importante, se organizează, în cadrul Festivalului de Film Istoric de la Râşnov, o Şcoală de Vară deschisă studenţilor din România şi Republica Moldova şi publicului larg.

An de an, lectori competenţi şi carismatici prezintă prelegeri pe teme semnificative, moderând apoi dezbateri la care sunt invitaţi să participe atât cursanţii Şcolii, cât şi publicul larg.

Pentru a câştiga un loc la Şcoala de Vară ASTRA, studenţii trebuie să trimită, până la data de 11 iunie 2017, pe adresa [email protected]:

#1. CV-ul

#2. un scurt material (maximum 1 pagină A4, Times New Roman, 11) pe tema: „Eşti candidat la alegerile prezidenţiale din România in anul 2019. Eşti foarte hotărât(ă) să câştigi. TREBUIE să câştigi! Trimite-ne lista cu maxim 5 promisiuni electorale pe care le vei promova şi explică de ce crezi că ele vor convinge alegătorii”.

Participanţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 ani (împliniţi cel mai târziu la data de 27 iulie 2017) şi 26 de ani şi să cunoască limba engleză, la nivel mediu sau avansat.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de face selecţia studenţilor înscrişi, în limita celor 15 locuri disponibile. Materialele selectate vor fi publicate în materialele de promovare ale evenimentului în scop non-comercial.

Prelegeri

Primăvara arabă, un eşec ȋn evoluţia Orientului Mijlociu
Evoluţia terorismului ȋn epoca modernă
Revoluţii stiinţifice şi Revoluţii politice

Ateliere

Amintiri din 1986 – Incursiuni ȋn memoria colectivă a unei comunităţi
De la bandă desenată la film

Paneluri

15 ani de la Noul Val al cinematografiei românești
(R)evoluţie demografică ȋn Europa valului de migranţi
1956, prima invadare

Detalii pe pagina oficială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente