(video) 12plus – o platformă unde tinerii pot vorbi deschis despre relații, sex și problemele adolescenței

adolescenta1

Platforma este adresată tinerilor cu vârsta 12+, și își propune să ofere instrumentele necesare pentru ca tinerii, părinții și specialiștii din domeniu, să poată lua măsurile necesare pentru prevenirea abuzului şi exploatării sexuale asupra copiilor.

12 plus.md este un site pentru adolescenți, despre provocările, relațiile și întrebările tinerilor. Comunicăm,  informăm și ne implicăm pentru că adolescența este mai frumoasă în siguranță.

Istorii cu băieți și fete — află întâmplări reale din viața adolescenților. Vezi dacă te regăsești sau ai trăit experiențe similare.
Vlog — psihologul  se implică și explică tot ce vrei să afli despre dragoste, relații, provocări.
Zona A — zona articolelor despre adolescență, scurt, clar și la subiectul care te interesează.
Fă-ți testul – te va ajuta să-ți descoperi personalitatea și să te înțelegi mai bine pe tine și pe cei din jur.

„Pentru ca relațiile tale să fie în siguranță, în afara zonei de risc, hai să discutăm deschis despre toate câte se întâmplă în viața ta. Scrie-ne ce nu poți spune nimănui, suntem aici ca să găsim cea mai sigură soluție pentru situația ta – [email protected]” spun administratorii platformei.

Detalii pe pagina de Facebook 12plus sau pe site-ul 12plus.md.

Un alt instrument în cadrul Campaniei este Programul „12Plus”. Acesta este versiunea adaptă a Programului „Don’t lose”, elaborat de organizaţia poloneză Empowering Children Foundation, cu scopul de a contribui la dezvoltarea rezilienţei faţă de abuz/exploatare sexuală în rândul adolescenţilor, unde activităţile propuse constau din discuţii în grup, moderate de un adult instruit în aplicarea acestui program, în baza unor filmuleţe cu băieţi şi fete.

Pentru a fi mai aproape de nevoile adolescenţilor, în cadrul Campaniei vor fi organizate și cluburi de discuţii cu tinerii. În cadrul acestor cluburi, adolescenţii, împreună cu psihologii, vor discuta despre relaţiile de iubire în adolescenţă, riscurile şi provocările acestei perioade, dar şi cum/de la cine să solicite ajutor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente