Guvernul de la București a fost demis. Cine ar putea fi noul premier

sorin-grindeanu03-resize-465×390
Foto: evz.ro

Prima moţiune de cenzură depusă de un partid împotriva propriului Guvern a trecut de Parlamentul României. Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a fost votată miercuri cu 241 de voturi, scrie Mediafax.ro.

Moţiunea avea nevoie de 233 de voturi pentru a trece. Mircea Drăghici, parlamentar PSD a anunţat, imediat după terminarea votului, că 241 de voturi au fost pentru moţiunea de cenzură, ceea ce înseamnă că aceasta a trecut.

Liviu Dragnea îşi pregăteşte noul Executiv. Potrivit sursei citate, liderul PSD a făcut deja o listă cu cei care vor face parte din noul Executiv. Florin Georgescu este propunerea pentru premier, în timp ce Teodorovici ar putea ajunge la Finanţe.

Premierul Sorin Grindeanu s-a aflat in situația inedită în care s-a prezentat în fața Parlamentului pentru testul votului de încredere cu o bancă ministerială aproape goală, întrucât cvasitotalitatea miniștrilor și-au anunțat demisiile din Guvern. Singurul care i-a rămas alături din echipa inițială a fost ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu, la care s-a adăugat Victor Ponta, numit secretar general al Guvernului în locul lui Mihai Busuioc.

Guvernul Grindeanu a fost format în ianuarie, 2017, iar moțiunea de cenzură a fostsusținută de către parlamentarii PSD și ALDE. Tot ei au fost cei care au votat acest Guvern anterior.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente