(foto) Au fost desemnați câștigătorii concursului „Cea mai bună idee inovațională”. Află cine sunt ei

8

Peste 30 de idei inovaționale de afaceri au fost prezentate astăzi în cadrul unui concurs organizat de AGEPI. Scopul concursului ”Cea mai bună idee inovațională” a fost de a susține și promova ideile tinerilor care doresc să-și deschidă propria afacere, astfel contribuind la dezvoltarea social-economică a țării, precum și la identificarea celei mai viabile idei de afacere în domeniul inovațiilor.

Tinerii au avut la dispoziție 5 minute pentru a-și prezenta, în fața juriului, ideea inovațională de afacere.

Cei care au demonstrat că au cea mai bună idee inovațională sunt Dorin Pușcașu și Cristian Rusu. Tinerii au prezentat prima platformă cloud public din Republica Moldova, obținând astfel premiul mare în valoare de 10 000 lei. De asemenea, câștigătorii au fost înscriși automat în concursul proiectelor de transfer tehnologic, obținând șansa de a primi finanțare de 1 000 000 lei pentru implementarea ideii inovaționale de afacere menționate.

Locul II a revenit Cristianei Grati pentru ideea realizării unei cărți-joc pentru copii cu elemente interactive în vederea dezvoltării abilităților cognitive. Cristiana a oținut un premiu în valoare de 7 mii de lei.

Pe locul III s-a clasat Denis Roșca care a venit cu ideea unui program scholarship pentru elevii și studenții din toată lumea. Câștigătorul locului III a plecat acasă cu un premiu în valoare de 5 mii de lei.

În scopul susținerii și stimulării tinerilor inovativi, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a oferit o mențiune specială Nadejdei Cervinscaia, pentru ideea unei aplicații pentru telefon “U-cook 2.Moldova”. Astfel, Directorul general adjunct AGEPI, Andrei Popa a înmânat diploma AGEPI, însoțită de un premiu în valoare de 3 mii de lei.

La concurs au participat studenți, masteranzi, doctoranzi și tineri cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani, care au avut o idee inovațională de afaceri în următoarele domenii: Materiale, tehnologii și produse inovative; Tehnologii informaționale; Eficiență energetică și valorificarea surselor de energie regenerabilă; Biomedicină și Sănătate; Biotehnologii și Industria alimentară.

1

2

3

4

5

6

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente