Încetați să hrăniți porumbeii! Primăria explică care este motivul apariției șobolanilor în Capitală

porumbei_w1000_h581_q100

Primăria municipiului Chişinău informează că serviciile municipale de profil au reacționat prompt în cazul focarului de rozătoare, depistat săptămâna trecută în zona străzii Ismail și Dimitrie Cantemir.

Astfel, potrivit specialiștilor sâmbătă a fost deratizată zona, iar procedura va fi repetată și pe parcursul săptămânii curente, până își va face efectul.

În cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Petru Gontea, a menționat că motivul apariției focarului de șobolani pe str. Ismail ar fi abundența de hrană în zonă, deoarece unii cetățeni hrănesc porumbeii, iar rozătoarele își fac apariția acolo unde găsesc mâncare.

În context, șeful Direcţiei generale locativ-comunale a precizat că subdiviziunea pe care o conduce are contract de prestări servicii de dezinfecție, dezinsecție și deratizare cu Centrul de Sănătate Publică al municipiului Chișinău, astfel că în zonele rezidențiale se fac deratizări, în conlucrare cu preturile de sector, pentru toate blocurile de locuințe.

Valoarea contractului de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, contractat prin licitație, cu Centrul de Sănătate Publică al municipiului Chișinău este de circa 1 milion de lei, pentru o perioadă de 2 ani.

Amintim că, sâmbătă au apărut pe internet videouri în care sunt surprinse imagini apocaliptice cu zeci de șobolani care se plimbă la iarbă verde la intersecția Ismail cu bulevardul Dimitrie Cantemir.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente