30 de femei cu nevoi speciale vor învăța cum să devină lidere în comunitatea lor. Iată cum poți participa

wheelchair-istock
Foto: static.independent.co.uk

Un grup de 30 de femei cu dizabilități va participa în cadrul unei inițiative lansate de Programul ONU „Femeile în politică”, UN Women, în parteneriat cu Asociația Antreprenorilor cu Dizabilități din Republica Moldova „Abilități Europene Fără Limite”. În cadrul programului, femeile participante vor fi instruite în domenii diverse ceea ce le va spori implicarea civică în comunitatea lor.

Programul se va desfășura în perioada iunie – octombrie 2017. Scopul principal al acestuia este consolidarea abilităților și capacităților unui grup de 30 femei cu dizabilități la nivel de comunitate în materie de liderism, egalitate de gen, advocacy, comunicare instituțională, discurs politic, instrumente media pentru promovarea drepturile persoanelor cu dizabilități, comunicarea mass-media, negocierea publică/politică, stabilirea obiectivelor și planificarea acțiunilor etc., dar și promovarea eficientă a priorităților lor în procesul decizional la nivel național și local.
Proiectul va avea 4 etape:
Etapa 1. Instruire – vor fi organizate 3 (trei) module de formare, în perioada iunie – octombrie 2017, câte 2 zile pentru fiecare sesiune (1,5 zile pentru training și jumătate de zi destinată vizitelor cu reprezentanții/tele factorilor de decizie).
Etapa 2. Vizite, întâlniri, schimburi de experiență  – se vor organiza o serie de întâlniri și schimburi de experiență între participantele la curs și reprezentați/te ai/ale Guvernului RM, Parlamentului RM, ministerelor, instituțiilor publice, cu diverși funcționari de rang înalt, dar și cu femeile de succes din Republica Moldova.
Etapa 3. Mentorat – Participantele vor examina studii de caz, vor realiza teme pentru acasă, luând în considerație lecțiile învățate și experiența acumulată, sprijinite fiind de traineri/e-mentori/e cu experiență.
Etapa 4. Campania de sensibilizare – organizarea unei campanii de informare și sensibilizare pentru a spori toleranța societății față de femeile cu dizabilități și  implicarea  lor în aspectele sociale, politice și economice ale vieții. In cadrul campaniei vor fi realizate  sesiuni foto, articole despre participantele proiectului, filmarea unui spot video, conferințe de presă.
La toate etapele proiectului participantele vor fi însoțite de asistenții/e personali/e- voluntari/e implicați/te în inițiativă. Programul va fi realizat pentru participantele ce vorbesc limba română și rusă (va fi asigurat/ă traducător/oare).
Cine este eligibilă pentru acest proiect? 
Femeile și fetele cu dizabilități cu vârsta împlinită de 18 ani, de pe ambele maluri ale Nistrului.
 
Cum puteți beneficia de acest program de instruire?
Femeile și fetele cu dizabilități care doresc să participe la acest program trebuie să completeze ACEST formular și să-l expedieze împreună cu CV-ul său la adresa electronică:  [email protected]  cu titlul „Programul de consolidare a abilităților de lidere a femeilor cu  dizabilități”, până pe data de 11  iunie 2017, ora 18:00.
Toată informația despre proiect, etapele realizate, participantele, mentorii, programul de studii etc., va fi disponibilă pe site-ul proiectului: www.participareapolitica.eu.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente