Donald Trump anunţă retragerea Statelor Unite din Acordul climatic

170523192721-05-donald-trump-0522-exlarge-169
Foto: cnn.com

Donald Trump, preşedintele SUA, a anunţat joi seară decizia privind retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris, confirmând astfel informaţiile apărute în presa americană. Liderii Germaniei, Franţei şi Italiei au exprimat regret în legătură cu decizia preşedintelui american, scrie Mediafax.

„Acordul de la Paris este foarte nedrept faţă de Statele Unite”, a declarat Donald Trump, denunţând faptul că alte ţări, precum India şi China, ar beneficia de condiţii mai bune în virtutea tratatului climatic.

„Prin acordul de la Paris s-ar transfera locuri de muncă în afara Statelor Unite, alte ţări obţinând avantaje financiare în competiţia cu America”„, a argumentat Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă susţine că retragerea din Acordul de la Paris este „în interesul economic” al Statelor Unite, subliniind că Administraţia sa va continua să aplice politici ecologice.

Liderii Germaniei, Franţei şi Italiei au exprimat regret în legătură cu decizia preşedintelui american, Donald Trump, de retragere a Statelor Unite din Acordul de la Paris, refuzând orice negociere a tratatului climatic, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente