Cine este Lilia Pogolșa, noua viceministră a Educației. Maia Sandu: „Am încercat să o demit”

me

În urma demisiei ministrei Educației, Corina Fusu, și ulterior a viceminiștrilor Cristina Boaghi și Vasile Marina, în funcție este numită Lilia Pogolșa. Decizia a fost luată la ședința de astăzi a Guvernului. Întrucât reforma Guvernului nu a demarat încă, cel mai probabil, Pogolșa va fi cea care va gestiona activitatea ministerului în perioada examenelor naționale, inclusiv a celor de BAC. Maia Sandu a venit cu o reacție la anunțul acestei vești, spunând că în timpul aflării sale la Ministerul Educației, a încercat să o demită pentru incompetență și abuz.

Din 2008 și până în prezent, Lilia Pogolșa a deținut funcția de directoare a Institutului de Științe ale Educației, iar până la această funcție a fost conferenţiar universitar, doctor în științe istorice la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Catedra Etnologie şi Istoria Culturii. Pogolșa a mai fost viceministră la Educație în perioada 2002 – 2003, iar cariera și-a început-o ca profesoară de istorie la Şcoala medie Nr. 52, or. Chişinău.

Lidera PAS și fosta ministră a Educației, Maia Sandu, a reacționat la această veste printr-o postare publică: „Cât am fost ministru am încercat să o demit din funcție pentru incompetență și abuz. Dar pentru că legislația muncii este deficientă, iar oamenilor care lucrau cu ea le-a fost frică să confirme în instanțe abuzurile, a trebuit să-i prelungim contractul. A reușit să discrediteze instituția pe care o conduce în situația în care profesorii au mare nevoie de instruiri de calitate. Mai mult, e cunoscută pentru aversiunea ei față de limba și istoria românilor. Acum PD-ul vrea să o promoveze la minister pentru a distruge puținele lucruri bune care se mai fac acolo, inclusiv bacalaureatul corect”, a menționat Maia Sandu.

CV-ul Liliei Pogolșa:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente