Echipa de organizare a ediției a IV-a este în căutarea noilor membri pentru echipa de organizare GSORM 2017 – mai exact, anume pentru următoarele segmente de responsabilitate:
– management crowdfunding
– stabilire si coordonare de parteneriate
– media și comunicare
– design grafic.
Dincolo de responsabilitatea per segment, veți participa, bineînțeles, la luarea tuturor deciziilor privind desfășurarea ediției a V-a a proiectului. Se caută deschidere, implicare maximă din partea celor interesați, idei și dorință de a pune umărul în organizarea în Republica Moldova a celui mai important eveniment dedicat studenților noștri de peste hotare.
Pentru a depune candidatura, Vă invităm să completați formularul online de AICI și să remiteți CV-ul actualizat la [email protected].
Data limită: 1 iunie 2017
I-am invitat pe câțiva dintre foștii membri ai echipei GSORM 2016 să ne impărtășească câteva impresii din experiența lor de anul trecut.
1) Ce rol ai avut în cadrul echipei GSORM și cum ai descrie cele mai mari obstacole pe care le-ați depășit de-a lungul proiectului?
Ana-Maria Vrabie menționează: „Fiecare dintre noi a facut de toate la un moment dat. Personal, am avut, în fond, responsabilitatea de a gestiona toate acțiunile de acasă, din Moldova, alături de colega mea Ana Efros din FAR și de a coordona colaborarea cu partenerii de implementare (FAR – Forumul Absolvenților Reveniți, FIA – Asociația Investitorilor Străini din RM)
Obstacole? Unul dintre ele a fost coordonarea unei echipe din diferite colțuri ale lumii, fusuri orare diferite, îmbinarea cu ocupațiile full time pe care le aveam fiecare. Motivația și amibiția de a transforma proiectului în unul independent au fost liantul care ne-a ajutat să trecem unite peste greutați!
Cea mai mare provocare?
Afirmarea proiectului ca fiind unul al „Diasporei pentru diasporă” independent de instituțiile statului – a trebuit să căutăm resurse de la zero. Ne-am aventurat în campania de crowdfunding, care a luat foc destul de greu, însă a avut un rezultat foarte impresionant, și chiar emoționant până la urmă.
2) Organizarea v-a învățat multe, cu siguranță. Care au fost lecțiile de bază?
Victoria Capcelea adaugă: „Am învățat că un proiect frumos și o viziune comună reunește o echipă chiar și la mii de kilometri distanță. M-am convins încă o dată că totul ține de oameni. GSORM a fost posibil doar datorită laureaților, datorită susținătorilor campaniei de crowdfunding și datorită echipei. Aportul fiecăruia este esențial și totul este posibil cu perseverență, ambiție și dorința de a schimba societatea spre ceva mai bun. Puterea este în noi.”
3)Cu ce ai contribuit la proiect, și care a fost, pentru tine, cel mai memorabil /emoționant moment ce ține de organizarea proiectului?
Corina Darii zice: „Rolul meu a fost cel de coordonare a comunicării cu participanții si invitații galei, intenția fiind, desigur, cea de a crea o imagine frumoasă despre echipă și eveniment, înainte de gala per se. Pentru mine a fost foarte important să am în sfârșit un contact mai personal cu invitații noștri, în ziua evenimentului, și să aflu ce am făcut bine, si ce trebuie de îmbunătățit, atunci când era totul încă proaspăt în mințile tuturor.
Cred că cel mai emoționant moment a fost când mama unei laureate mi-a spus după gală cât de mult i-a plăcut organizarea evenimentului și cât de bine am lucrat noi ca echipă. Noi cred că nu realizasem încă, cât de bine decursese gala, sau nu, dar atunci mi-am dat seama că “Da! Într-adevăr am reușit!”.
4) Care au fost cele mai plăcute momente din experiența de organizare a proiectului GSORM 2016?
Tamara Nicolaescu mărturisește: „GSORM înseamnă, înainte de toate, echipă, iar după încheierea proiectului, rămâi cu amintirea serilor petrecute pe skype și o listă întreagă de noi prietenii. Acesta este marele avantaj GSORM – oamenii. Să fiu coordonator GSORM a fost cea mai frumoasă experiență a toamnei 2016, pe care am reușit să o îmbin armonios cu programul încărcat de la universitate. Atât pentru mine, cât și pentru întreaga echipă, cel mai important este să transmitem mesajul potrivit către publicul-țintă, prin care să exprimăm tocmai ceea ce ne dorim noi, realizând acest proiect: implicare, motivație, reușită și, mai ales, excelență. După luni de muncă, ceremonia de premiere din decembrie a demonstrat că toate eforturile au fost recompensate și că am reușit să redăm un nou suflu unui proiect în care excelența este la ea acasă.”
5) S-au schimbat multe în formatul proiectului de anul acesta, și mai notabil, ați lansat și acea campanie de crowdfunding. De ce ați ales anume această metodă de finanțare?
Daniela Avramioti ne spune: „Am apelat la crowdfunding anume pentru că vroiam să accentuăm independența proiectului de orice aspect politic, și de asemenea să promovăm ideea că GSORM este un concurs și un eveniment creat de diasporă, pentru diasporă. Majoritatea fondurilor au fost donații de la cei din diasporă. Anul acesta am introdus o categorie nouă – și anume cea de GSORM Talks, unde am invitat câțiva speakeri pentru a ne motiva prin experiențele lor. Noi sperăm că noii membri ai echipei 2017 să vină cu idei noi și să păstreze tendința de inovare a formatului acestui proiect.”