Universitatea de Stat din Moldova i-a acordat Prințului de Monaco titlul de Doctor Honoris Causa

doc
Foto: usm.md

Vizita Prințului Albert al II-lea de Monaco în Republica Moldova a inclus și o oprire la Universitatea de Stat din Moldova. Astfel, la şedinţa Senatului universităţii, din 5 mai 2017, Alteţei Sale i s-a înmânat Diploma Doctor Honoris Causa.

Rectorul Gheorghe Ciocanu a menţionat despre meritele acestei personalităţi în domeniul protecţiei mediului ambiant, despre problemele stringente pe care le abordează şi despre rolul Alteţei Sale în implementarea şi promovarea diverselor proiecte ştiinţifice în domenii precum: minimalizarea efectelor negative ale încălzirii globale şi promovarea rolului energiei regenerabile; rezervarea biodiversităţii; gestionarea resurselor de apă.

Totodată, rectorul a ţinut îndeosebi să accentueze că decizia respectivă este cea mai înaltă apreciere pentru faptele Prinţului II-lea de Monaco şi că în continuare este mereu binevenit la Universitatea de Stat din Moldova.

În cuvântul de răspuns, Prinţul Albert al II-lea de Monaco s-a referit detaliat la toate domeniile sale de activitate şi, în final, a exprimat recunoştinţă comunităţii universitare pentru onoarea acordată de a fi membru al acestei instituţii, asigurând Senatul că va continua tot atât de consecvent să promoveze şi să realizeze proiectele anunţate.

Amintim că Prințul Albert al II-lea de Monaco s-a aflat în prima sa vizită oficială la Chișinău, în perioada 4-6 mai. În cadrul acesteia a fost semnat Memorandul de înțelegere între fundația de prezervarea a mediului și dezvoltare sustenabilă a principelui și Ministerul Mediului din Republica Moldova. În cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip, Prințul a anunțat că va contribui la reabilitarea Grădinii Botanice, a cărui genofond a fost distrus în urma ninsorilor abundente din aprilie.

Photo Credit: usm.md
Photo Credit: usm.md
Photo Credit: usm.md
Photo Credit: usm.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente