Au mai rămas doar câteva săptămâni până la examenele de absolvire. Viitorii absolvenți sunt în plin proces de pregătire pentru BAC, iar noi am decis să-i întrebăm care sunt metodele lor de pregătire, ce sentimente și așteptări au pentru aceste examene mult-așteptate.
Mihai Cereș, Liceul Teoretic „Spiru Haret”
Pregătirea de BAC e la maxim în aceste săptămâni. Nu aș spune că e vreo deosebire radicală în felul cum te pregătești de examene acum, sunt aceleași tehnici, aceleași tipuri de exerciții, folosite și de la începutul anului. Probabil doar că timpul acordat acestei pregătiri e mai mare pentru că simți cum examenele bat la ușă.
Mirela Florescu, Liceul Teoretic „Spiru Haret”
Nu există o formulă cu ajutorul căreia să ne pregătim de examenul de BAC, fiindcă fiecare materie și persoană necesită o abordare aparte. Un lucru e cert: pregătirea nu trebuie făcută pe ultima suta de metri, mai ales la obiecte umaniste ca istoria, unde avem multe aspecte de recapitulat. Timpul e destul de limitat dacă vrei sa reușești și altceva în afara pregătirilor de BAC, dar cu multă voință și tenacitate, eu cred că se poate face față examenelor de BAC.
Irina Pușca, Liceul Teoretic „Ion Creangă”
La istorie m-am axat mai mult, fiindcă chiar îmi place. Din octombrie merg la ore suplimentare și am aproape un caiet A4 plin, scris de mână pentru pregătirile de BAC. La simulări am luat 9, ceea ce mi-a demonstrat că efortul meu nu a fost în zadar. La chimie îmi predă domnul Subotin, care explică excelent la ore. El făcea în fiecare joi suplimentar pentru cei ce dau BAC-ul la chimie. Are un site care ajută la pregătiri, plus caietele din anii precedenți îmi sunt de mare folos.
Gabriela Ciolacu, Liceul Teoretic „Ion Creangă”
Pentru a mă pregăti de BAC, merg la ore suplimentare și frecventez diverse cercuri legate de obiectele la care voi susține examenul de Bacalaureat. Pentru pregătirea de limba romă, citesc în special scriitori autohtoni și romane care nu sunt în programul școlar. Pentru chimie, repet cel putin 30 de minute pe zi clasele de compuși, iar pentru matematica mă rog să-mi cadă ceva ce voi putea rezolva.
Ghenadii Ababii, Liceul Teoretic „Spiru Haret”
În primul rând, BAC-ul este un examen unde noi, elevii, demonstrăm ce cunoștințe am acumulat pe parcursul a întregului ciclu de învățământ. Pentru mine pregătirea la română a început încă de când am învățat a citi, toate lecturile făcute mi-au servit ca o bază, o temelie, pe când acum la ultima sută de metri de simulările BAC, doar am revizuit unele detalii tehnice de formulare. Ceea ce ține de anumite dificultăți în pregătire, nu vă pot spune, pentru că nu am întâlnit.