Recomandări de evenimente pentru duminică, 2 aprilie

Q6TZVNX185
Foto: stocksnap.io/Toa Heftiba

Ne așteaptă o duminică frumoasă, liniștită, în care putem simți cu adevărat venirea primăverii. #diez vă recomandă și câteva evenimente prin care puteți marca această zi.

#1. Hai sa facem curat la Ziua Faptelor Bune

De Ziua Faptelor Bune, pe 2 aprilie, campania „Hai Moldova” în colaborare cu Centrul Republican de Voluntariat organizează o acțiune de salubritate și amenajare a zonei cunoscute sub numele de „Volna” – Chișinău, str. Maria Drăgan. Dacă vrei să participi, înscrie-te aici. Evenimentul începe la ora 09:00 . Aflați detalii pe Facebook.

 

#2. VINTAGE BAZAAR ediția de primavară

La Moldavita are loc o nouă ediție „Vintage Bazaar”. Dacă vrei să-ți împrospătezi garderoba de primăvară, aici vei găsi o diversitate mare de culori și stiluri. Evenimentul are loc de la ora 10:00. Află detalii aici.

 

#3. Donare voluntara a sângelui, dedicată „Zilei faptelor bune”

Între orele 11:00 – 16:00 (Str. Eugen Doga, 5), IMSP AMT Ciocana de comun cu Centrul Republican de Voluntariat organizează donare voluntară a sângelui, dedicată „Zilei faptelor bune”. Vino și tu dacă ai decis să faci acest pas. Află detalii pe pagina de Facebook.

 

#4. Creating WE

GEN Moldova și Generator Hub te invită în cadrul primului eveniment din 2017 din genericul Creative WE – Inspire, Create, Improve. pentru a cunoaște eroinele proiectului. Se va face o recapitulare a istoriilor individuale ale femeilor creative din Moldova împreună cu Generator Hub și GEN Moldova. Evenimentul începe la ora 11:00 și are loc la Generator Hub. Află aici detalii.

 

#5. Tinerii și lupta împotriva discriminării – Discuție publică

Biblioteca Publică de Drept vă invită să participați în programul „Zilei faptelor bune în Moldova”, organizată pe 2 aprilie, cu începere de la ora 12:00. Ce este Ziua faptelor bune? Ziua faptelor bune este o acțiune internațională care unește oameni care fac fapte bune. De la nașterea sa, în 2007, această a devenit o tradiție anuală de fapte bune, care a crescut de la 7 000 de participanți în Israel, la aproape un milion în 2015, la nivel mondial. În 2011 proiectul a devenit unul internațional și s-a desfășurat în 10 orașe din întreaga lume, inclusiv în multe orașe din Statele Unite ale Americii. În 2012, proiectul s-a extins în Europa, unde în parteneriat cu „MTV Global”, s-a lansat o campanie promo de șase săptămâni pe site-urile și posturile de televiziune, ce au adunat o audiență de peste 24 de milioane de oameni din întreaga lume. La Biblioteca Publică de Drept ai șansa să discuți public despre acest eveniment. Urmărește evenimentul și pe Facebook.

 

#6. Călătoria Trans / Транс-путешествие

Centrul de Informații GENDERDOC-M vă invită duminică, 2 aprilie, orele 14:00 – 19:00, la evenimentul organizat cu ocazia Zilei internaționale a vizibilității persoanelor trans, care se marchează anual pe 31 martie. În această perioadă, în mai multe țări ale lumii, se desfășoară varii întâlniri, acțiuni sociale, evenimente informaționale și culturale pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la faptul că persoanele trans sunt o parte integrală și intrinsecă a societății.

Anul acesta, ca o activitate principală dedicată celebrării Zilei vizibilității persoanelor trans, vă propunem să vă alăturați „Călătoriei trans în lumea liTeraturii și a isToriei”. Oaspeții evenimentului vor avea posibilitatea să participe la un quiz captivant, să asculte minilecții interesante, să afle mai multe informații despre diferite aspecte a identităților trans, precum și să se uite la persoanele trans, intersex și nebinare prin prisma istoriei și a literaturii.

Vă mai așteaptă și alte surprize plăcute! Adresa: Cocoșul Roșu, str. Șciusev nr. 79

Atenție! Quizul începe fix la ora 15:00, fără întârzieri

Pentru detalii, accesați pagina de Facebook.

 

#7. O istorie foarte simplă

Piesa „O istorie foarte simplă” este un spectacol despre relația părinți-copii, iubire interzisă și oameni care au încetat să mai viseze. De ce e simplă istoria? Pentru că se iubesc doi tineri: ea – singura fiica a unui cuplu înstărit
el – orfan de mamă și cu un tată alcoolic. Dragostea le este, evident, interzisă – un soi de Romeo și Julieta contemporan. Istoria este, într-adevăr, foarte simplă, doar că mai apoi se complică, atunci când părinții află despre relația lor și despre… viitorul nepot. Spectacolul are loc la Teatrul Național „Eugene Ionesco”, începând cu ora 18:30. Detalii despre bilete aflați aici.

 

#8. Madame Bovary

Teatrul Geneza Art prezintă spectacolul „Madame Bovary” după celebrul roman cu același titlu de Gustave Flaubert.
Regie: DANIELA BURLACA
Costume: LILIA IXARI
Expresie corporală: IRINA SLOBONEANIUC

Spectacolul începe la ora 18:30. Detalii despre bilete aflați aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente