Un renumit brand de apă minerală îmbuteliată recunoaște: „Este apă simplă de la robinet”

apa imbuteliata
Foto: Photo Credit: freenode.ro

Cel mai renumit brand de apă minerală imbuteliată din lume, Aquafina, a recunoscut că apa pe care o vinde pe piață nu diferă cu nimic de apa obișnuită de la robinet.

La presiunile făcute de organizația Accountability International, producătorul a modificat etichetele de pe sticlele de apă vândute, pe care acum stă scrisă și mențiunea „apă din surse publice”. Deși apa comercializată este purificată și filtrată înainte de îmbuteliere, compoziția sa chimică nu diferă cu nimic de cea a apei de la chiuveta din bucătărie, susține Inverse.com.

„Industria apei minerale îmbuteliate a încasat un profit total brut de $ 11,8 milioane în 2012 din cei aprox. 40 de milioane de litri de apă vânduta pe piață. Prețul mediu de vânzare al apei minerale este de $ 1,22/galon (4 litri), adică de 300 ori mai mare decât prețul apei de la robinet”, informează Colas. „Dacă luăm în calcul faptul că aproape 2/3 din totalul vânzărilor de apă minerală îmbuteliată sunt sticlele de 500 ml, atunci costul estimat este unul și mai ridicat, adică de până la $ 7,50 per galon, informează American Water Works Association. Asta înseamnă aproape de 2000 de ori prețul unui galon de apă de la robinet și dublul prețului unui galon de benzină standard.

Grupul comercial Beverage Marketing Association susține că aproximativ jumătate din apa minerală îmbuteliată vândută în America ar fi de fapt apă de la robinet purificată.

Cel mai interesant este că majoritatea furnizorilor municipali de apă potabilă întrunesc mai multe standarde de puritate decât comercianții de apă minerală îmbuteliată. De exemplu, EPA îi obligă pe furnizorii publici mari de apă potabilă să verifice de mai multe ori pe zi că apa livrată către consumatori să nu conțină contaminanți, în timp ce FDA le impune producătorilor de apă minerală un singur astfel de test la 4 ani.

Ca și răspuns la această informație, cei de la Aquafina au menționat că apa este filtrată riguros: „Apa este de la robinet, însă este filtrată printr-un proces de șapte pași, numit Hydro-7™, ceea ce înseamnă că nu este aceiași apă pe care o ai la tine în robinet”.

Este important de știut că înscrisurile „apă de munte” sau „apă de ghețar” de pe etichetele sticlelor de apă minerală nu garantează de fapt nimic, sunt pur și simplu formulări standard folosite de către FDA la etichetarea acestor tipuri de produse.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente