Male Development Academy (MDA) este o academie pentru băieţi organizată cu scopul promovării importanţei bărbăteşti în societate, clădind în fiecare participant valori, principii si competenţe pentru a deveni oameni de succes.
Proiectul va dura două luni, având trei module importante pentru autodezvoltare şi educând o personalitate competentă şi echitabilă. Primul modul este alcătuit din șapte traininguri și are titlul de „Autodezvoltare”, al doilea modul, numindu-se „Stil şi Etichetă”, la fel constă din șapte traininguri, iar al treilea modul este „Modul sănătos de viaţă şi psihologia”, format din șase întrevederi cu specialişti profesioniști în domeniul dat.
Organizatorii menționează că participanții în cadrul proiectului vor frecventa nu doar lecţii teoretice, dar şi practice şi offline-uri. Întregul proiect se va desfășura în sălile ASEM, în perioada aprilie – mai.
Printre trainerii academiei se numără Doru Curoșu, care va iniția tinerii în astfel de domenii cum sunt dezbaterile, oratoria, voluntariatul și time managementul, Teodor Rădulescu, cu un workshop de dans, Petru Scaletchi – etica vestimentară, Nathaniel Kowalsky – secretele unei sesiuni foto reușite etc.
Taxa percepută pentru întregul curs al Academiei este de 300 de lei. Taxa include: toate materialele de lucru, carnet, pix, tricou și mapă personalizate marca MDA.
Problema proiectului:
Lipsa unei generaţii de tineri motivați, dar şi gentlemen care să fie gata de orice provocare şi să se poată adapta la orice situaţie.
Grupul ţintă: Tinerii de gen masculin din Municipiul Chişinău, cu vârsta cuprinsă între 15 și 20 de ani.
Scopuri:
- Formarea unui mediu în care tinerii se vor putea exprima și dialoga între ei;
- Responsabilizarea tinerilor în ceea ce privește indentificarea și participarea la soluționarea propriilor probleme, inclusiv prezentarea recomandărilor cu privire la activitățile de tineret și problemele ce îi afectează;
- Dezvoltarea tinerilor pe plan personal și profesional;
- Etica vestimentară;
- Promovarea cooperării, respectului și etichetei în rândul baieţilor adolescenți;
- Susţinerea psihologică;
- Instruirea în arta preparării bucatelor.
Doritorii de a se înregistra la MDA o pot face până pe 20 martie prin intermediul unui formular.
Pentru mai multe detalii accesați pagina de Facebook a proiectului.