Participă la o competiție de IT la Timișoara. Te poți înscrie până la sfârșitul lunii martie

JJPY2NOQUR

iTEC sau IT Engineering Contest este un concurs de programare, dedicat atât studenților, cât și elevilor, organizat de organizația studențească Liga AC, în colaborare cu Facultatea de Automatică și Calculatoare și Universitatea Politehnică Timișoara. Participarea este deschisă pentru toții cei entuziasmați de IT, inclusiv pentru participanți din Republica Moldova.

Concursul se va desfășura în perioada 7 – 9 aprilie 2017, perioada de înscriere pentru participanți fiind în cursul lunii martie. Probele vor fi la fel ca și în anul precedent: algoritmică, graphic design, application development, embedded development, mobile development și web development. Ultimele patru probe menționate fiind de tip maraton, vor începe în ziua de vineri și vor dura 48h. La finalul celor 48 de ore va avea loc jurizarea proiectelor realizate în cadrul concursului de către reprezentații firmei sponsor corespunzători fiecărei probe în parte, urmând să aibă loc festivitatea de premiere și încheierea concursului.

Probe

Proba de Algoritmică –  Participanții primesc spre rezolvare 2-3 subiecte și au la dispoziție 2 ore, recomandat fiind ca aceștia să dețină cunoștințe de programare dobândite în clasele 11-12, respectiv în facultate, subiectele fiind diferențiate pe categoriile elevi și studenți.

Proba de Application Development – constă în dezvoltarea unei aplicații desktop care rulează în regim stand-alone pe un computer, în funcție de cerințele probei, furnizate de organizatori la începutul concursului. Participarea în cadrul concursului se poate face în echipe de 2 participanți, studenți sau elevi, cerințele probei fiind construite astfel încât să existe posibilitatea îndeplinirii acestora în paralel în decursul celor aproximativ 48 de ore de concurs. Participanții au la dispoziție laboratoare echipate corespunzător, în care să-și desfășoare activitatea, putând însă să-și aducă propriile dispozitive.

Proba de Embedded Development – este una destinată în principal studenților, în cadrul căreia aceștia vor trebui să dezvolte, în decurs de 48 de ore, un sistem cu funcționalitate diversificată, bazat pe microcontrollere. Pentru îndeplinirea cerințelor, participanții pot utiliza documentație adecvată din orice sursă, beneficiind, în același context, de echipamente și componente specifice, precum și de laboratoare pentru dezvoltarea și integrarea dispozitivului propriu-zis.

Proba de Graphic Design – constă în realizarea unei identități vizuale și a unor materiale bazate pe aceasta, în decurs de câteva ore, pe o temă propusă de organizator. Proba va viza atât creativitatea participanților, cât și abilitățile lor de a utiliza diverse unelte de design grafic (de exemplu pachetul Adobe). La această probă se poate participa individual sau în echipe de maxim 2 elevi sau studenți, fiind însă încurajat lucrul în echipă. Participanții vor primi subiectele propuse înainte de începerea concursului, iar apoi vor avea la dispoziție 3-4 ore pentru a le aborda. După acestea, ei își vor prezenta lucrările în fața unui juriu care îi va evalua și va întocmi un clasament.

Proba de Mobile Application Development – constă în dezvoltarea unei aplicații mobile conform cerințelor conținute în subiectele furnizate de către organizatori. Echipele vor fi compuse din 2 participanți, studenți sau elevi, cerințele probei fiind construite astfel încât să existe posibilitatea îndeplinirii acestora în paralel în decursul a aproximativ 48 de ore.

Proba de Web Development – constă în realizarea unei aplicații web în decurs de aproximativ 48 de ore, pe o temă propusă de către organizator, aplicația reprezentând un software client-server, în care clientul (interfața cu utilizatorul) rulează în browserul web. Participanții trebuie să aibă atât cunoștințe de web design, cât și de web development. La această probă se poate participa individual sau în echipe de maxim 2 elevi sau studenți, fiind însă încurajat lucrul în echipă. Participanții au la dispoziție laboratoare echipate corespunzător în care să își desfășoare activitatea sau pot lucra din orice locație aleasă de ei, atâta timp cât au la dispoziție software-ul necesar.

Pentru a vă înscrie în competiție, accesați pagina web oficială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente