Părinții și copiii pot participa la atelierele digitale #SuperCoders și #SuperParents

Poza 1

Orange Moldova, în parteneriat cu Centrul de Informații Universitare și Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal invită copiii și părinții la atelierele digitale #SuperCoders și #SuperParents. Pe parcursul acestora, copiii vor învăța noțiuni elementare și vor face primii pași în lumea codingului. Părinții vor învăța mai multe depre avantajele și riscurile lumii virtuale, pentru a cunoaște cât mai bine cum să le asigure copiilor securitatea online.

Participarea la ateliere este gratuită.

Cine poate participa la atelierele #SuperCoders?

La #SuperCoders pot participa copiii care întrunesc următoarele condiții:
#1. Au o vârstă cuprinsă între 10 și 14 ani;
#2. Locuiesc în raza municipiilor Bălți, Cahul și or. Comrat sau au posibilitatea să se deplaseze la locul desfășurării atelierului;
#3. Sunt interesați să afle ce înseamnă coding-ul;
#4. Vor fi însoțiți la atelier de către un părinte/tutore, care va deține un act de identitate a copilului, precum și va monitoriza comportamentul, securitatea acestuia pe parcursul activității, inclusiv va participa la atelierul dedicat părinților #SuperParents.

Cum are loc înscrierea la ateliere?

Înscrierea la atelierele de programare #SuperCoders și #SuperParents se face de către părintele/tutorele copilului, completând formularul, până în termenii limită:

– 20 martie, pentru municipiul Bălți;
– 20 aprilie, pentru municipiul Cahul;
– 15 mai, pentru orașul Comrat.

Ulterior, în termen de cinci zile după termenul limită de înscriere, părintele/tutorele copilului va fi contactat pentru confirmarea participării, dar și pentru a primi toate detaliile organizatorice necesare.

Când și unde au loc atelierele #SuperCoders și #SuperParents?

Atelierele vor avea loc după cum urmează:

1. Sâmbătă, 25 martie, ora 10:00 – 13:30, la Orange Lab din incinta Colegiului Politehnic, cu sediul în mun. Bălți, str. I. Franco 11, etaj 2.
2. Sâmbătă, 29 aprilie, ora 10:00 – 13:30, la Orange WiFi Cafe din incinta Universității de Stat „B.P. Hașdeu”, cu sediul în mun. Cahul, str. Piața Independenței 1, holul blocului principal.
3. Sâmbătă, 20 mai, ora 10:00 – 13:30, la Orange WiFi Cafe din incinta Universității de Stat din or. Comrat, str. Galatan 17, etajul III, blocul principal.

Fiecare eveniment va gazdui câte 20 de copii și părinți. Selecția participanților se va face în funcție de ordinea înscrierilor. Programul detaliat al atelierelor va fi comunicat ulterior, pe e-mail, după confirmarea înscrierii.

Ce este #SuperCoders?

#SuperCoders este un atelier de programare special conceput pentru copiii cu vârste între 10 și 14 ani pentru a face primii pași în lumea codului cât mai ușor și distractiv. Scopul atelierului este de a-i învăța pe aceștia cum să folosească timpul petrecut pe calculator în mod util. La Orange #Super Coders, cei mici vor învăța să creeze animații, povestiri interactive și jocuri prin tehnica drag&drop, utilizând limbajul de programare SCRATCH, vor face cunoștință cu primele concepte de programare și logică matematică pentru a transforma ideile sale în creații. Un grup de traineri specializați va explica elementele de bază ale limbajului Scratch și va oferi exemple de animații și jocuri dezvoltate în Scratch pentru copii. Astfel, cu ajutorul facilitatorilor, la finalul atelierului, participanții la #SuperCoders vor putea prezenta propriile creații.

Ce este #SuperParents?

În tot acest timp, părinții vor fi antrenați într-o sesiune de instruire, la care vor afla despre avantajele și riscurile lumii virtuale și despre cum pot să asigure securitatea online a copiilor.

Atelierele #SuperParents vor fi organizate cu suportul și facilitarea Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. Mai multe detalii despre ateliere aflați pe Orange#SuperCoders.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente