Recomandări #diez: Cinci cărți care îți vor face viața mai bună

IMG_0340

Lectura îți lărgește orizonturile și te ajută să-ți îmbunătățești propriile capacități în diverse domenii. Cărțile fiind acei învățători tăcuți la care poți reveni oricând și care-ți sunt mereu la îndemână. Iată că noi vă propunem cinci cărți care să vă ajute să deveniți mai bun:

#1. „Arta simplitatii” de Dominique Loreau

arta-simplitatii_1_fullsize

Dominique Loreau vă propune o subtilă alianță a eticii cu estetica, inspirată din filosofiile orientale, o apologie a simplității, care nu înseamnă, în ruptul capului, simplificare. „Spaţiu, lumină şi ordine, iată de ce are nevoie omul ca să trăiască, pe lângă o farfurie cu mâncare şi un pat.“ Le Corbusier

Dominique Loreau, eseistă franceză, trăiește de peste treizeci de ani în Japonia. A devenit cunoscută în întreaga lume odată cu bestseller-ul său Arta simplității, vândut în sute de mii de exemplare.

 

#2. „Arta de a călătorii”, de Alain de Button

Alain-de-Botton__Arta-de-a-calatori

Puține activistă par să ne provoace atâta fericire ca o călătorie: să îţi faci bagajul şi să pleci undeva, departe de casă, într-un loc cu altfel de obiceiuri, climă, peisaje. Însă, deşi suntem inundaţi cu sfaturi despre unde ar trebui să călătorim, adesea ne întrebăm de ce ar trebui să mergem într-un anumit loc şi în ce fel călătoriile noastre ar putea deveni cât mai satisfăcătoare. Cu ajutorul unor scriitori, artiști şi gânditori – printre care Flaubert, Edward Hopper, Wordsworth şi Van Gogh – bestseller-ul lui Alain de Botton, Arta de a călători, oferă informații neprețuite despre subiect, de la romantismul vacanțelor, la mini-barurile din hoteluri, aeroporturi şi obiective turistice. Antidotul perfect pentru ghidurile care ne spun exact ce să facem când ajungem acolo, Arta de a călători încearcă să ne explice adevăratele motive pentru care călătorim în anumite locuri şi, mai mult, ne sugerează cum am putea avea călătorii mai împlinite.

 

#3. Războiul poveştilor: Cum cei care spun (şi trăiesc) cele mai bune poveşti vor domina viitorul de Jonah Sachs

Razboiul-Povestilor_860

Războiul poveștilor descrie supremația tacită a marketingului de mobilizare, de la începuturile unor companii ca Volkswagen, Apple și Nike, până la inovațiile virale Yes We Can, mișcarea Tea Party, The Story of Stuff și Patagonia. Cartea oferă trei instrumente simple pe care orice brand le poate folosi pentru a reuși să-și câștige fani și să devină iconică: Fii interesant, Spune adevărul și Trăiește adevărul.

 

#4. „Cu ultima suflare”, de Paul Kalanithi

cu-ultima-suflare-c1

La treizeci și șase de ani, neurochirurgul Paul Kalanithi a descoperit că suferă de cancer la plămâni. A fost începutul unei schimbări tragice: medicul care tratează pacienți în faza terminala s-a transformat într-un pacient care se luptă să trăiască. Iar viitorul pe care și-l imagina împreună cu soția s-a evaporat. Cu ultima suflare este cronica transformării sale dintr-un naiv student la Medicina, care se întreabă ce înseamna o viață plina de sens, în neurochirurg, în pacient și într-un tată care trebuie să-și înfrunte propria moarte. Cartea lui Paul Kalanithi este o meditație de neuitat despre înfruntarea morții și un elogiu al vieții.

 

#5. Ecuația fericirii de Neil Pasricha

ecuatia-fericirii-neil-pasricha-editura-publica

Ecuația fericirii este rezultatul unei căutări neobosite, de peste un deceniu, a fericirii umane. Conține înțelepciunea colectivă a sute de psihologi pozitiviști, a zeci de CEO din topul Fortune 500 și a mii de interviuri personale. Apelând la o mare diversitate de surse – din Germania și până în Japonia, de la Buddha la Vonnegut, de la Hitchcock la Singur Acasă, Neil Pasricha s-a oprit asupra unei întrebări care îți poate schimba viața: care este cea mai simpla formulă a fericirii?

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente