Îți place să gândești critic? Atunci aplică la Şcoala de Gândire Critică CHALLENGER

13217439_899793353476011_3027861877053147237_o

Tinerii care doresc să învețe să comunice cu autoritățile și cetățenii, să-și dezvolte gândirea critică și strategică, precum și să însușească abilitățile de prezentare și comunicare pot aplica la programul „Challenger” – un program competitiv, care oferă instruire intensivă și exerciții practice unui grup de tineri profesioniști.

Vrei să înveţi:

# să identifici o problemă prioritară prin comunicarea cu cetăţenii;
# să înţelegi ce este o politică de stânga sau de dreapta;
# să gândeşti analitic şi să dezvolţi politici bazate pe necesităţi reale;
# să însuşeşti abilităţi de prezentare;
# să comunici cu autorităţile;
# să faci campanii de advocacy?

Aplică la Şcoala de Gândire Critică Challenger, ediţia a patra.

 

15936479_1094889377299740_3459885071745293078_o

 

Programul are trei etape:

Etapa I: Exercițiul în teren / Perioada de desfășurare: februarie – mai 2017

În echipe, participanții vor chestiona cetățenii despre problemele locale cu care se confruntă. Tinerii vor elabora o strategie și un plan de acțiuni, iar prin mobilizarea comunității, vor face pași spre rezolvare. Grupul va exersa deprinderea de a consulta și de a comunica cu cetățenii pentru identificarea unei probleme prioritare comune, de a negocia și de a pune presiune democratică pe autorități.

Etapa II: Training pe dezbateri şi competiţie / Perioada de desfășurare: martie – mai 2017

Îmbunătățirea strategiei de rezolvare a unei probleme prin supunerea acesteia dezbaterilor. Participanții vor învăța structura unui argument și cum se creează un policy case. La fel, aceștia vor avea posibilitatea să-și dezvolte abilitățile de vorbire în public și participare la dezbateri.

Etapa III: Școala de politici / Perioada de desfășurare: iunie – decembrie 2017

Cei mai buni participanţi ai exerciţiului practic şi competiţiei de dezbateri ajung la ultima etapă. Challangerii vor propune rezolvarea unor probleme ce afectează o anumită parte a societății. Tinerii vor învăța să elaboreze o propunere de politică publică și să dezvolte un mesaj politic și comunicare al acestuia către diferite grupuri-țintă.

Fiecare echipă va fi ghidată pe parcursul activității sale de un mentor. Formatorii fac parte din sistemul instituțional al NDI (Institutul Național Democratic din SUA).

Cine poate participa?

Tinerii între 20 și 30 de ani, cu sau fără experiență în astfel de programe, membrii de partid, tinerii profesioniști, etc. În acest an, pentru prima dată, deschidem aplicaţiile pentru tinerii din Cahul şi Bălţi.

Programul este organizat de către Institutul Național Democratic din SUA, reprezentanța în Moldova. NDI este o organizație neguvernamentală, neafiliată politic și non profit, care, mai bine de trei decenii, susține instituțiile și practicile democratice în întreaga lume. Din 2003, în Moldova, programul NDI contribuie la promovarea responsabilizării guvernării prin creșterea participării cetățenilor în procesele politice și în viața comunitară.

Termenul limită de aplicare este 26 ianuarie 2017, ora 17.00. Pentru a aplica, completează formularul de aplicare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente