După lungi speculații legate de reintrarea Nokia în producția de smartphone-uri, chinezii au avut parte zilele trecute de primul Nokia cu Android, scrie playtech.ro.
Din cauza achiziției parțiale de către Microsoft, Nokia nu a mai avut voie să se ocupe cu producția de telefoane. Respectiva înțelegere a avut însă un termen de valabilitate care a expirat anul trecut. Ca urmare, în ultimele luni au început să circule foarte multe zvonuri referitoare la noi dispozitive cu sigla brandului finlandez.
Cei mai mulți au fost de părere că vom vedea câteva smartphone-uri Nokia la MWC 2017 luna viitoare. Se pare însă că, cel puțin în China, lansarea s-a produs mai devreme.
Primul Nokia cu Android lansat în 2017 poartă numele Nokia 6 și a fost dezvăluit în urmă cu doar câteva zile de Android Central. Merită reținut că, deși poartă sigla Nokia, acesta este produs de HMD, o companie chineză ce a fost licențiată să producă dispozitive Nokia în urmă cu ceva timp.
Noul Nokia cu Android nu arată deloc rău, iar descrierea procesului de producție pare destul de impresionantă. Singura problemă este că nu vorbim de un aparat de top, ci de unul cu o configurație medie ascuns într-o carcasă atrăgătoare.
„Durează 55 de minute să obții un singur Nokia 6 dintr-un bloc solid de aluminiu 6000. Trece apoi prin două procese separate de anodizare ce durează aproxmativ 10 ore până se încheie. În acest timp, fiecare telefon este finisat de nu mai puțin de 5 ori. Rezultatul final este o carcasă dintr-o singură bucată de aluminiu cu cel mai ridicat nivel de calitate vizuală și structurală.”
În privința specificațiilor, Nokia 6 este construit în jurul unui display 2.5D Full HD cu o diagonală de 5,5 inci. În carcasă primului Nokia cu Android se ascunde un procesor Snapdragon 430, 4GB RAM, un spațiu de stocare de 64GB și un slot pentru carduri microSD. Camera principală este de 16 megapixeli și promite să genereze capturi impresionante.
Prețul pentru noul smartphone Nokia este de aproximativ 245 de dolari după conversie. Din păcate, nu poate fi achiziționat decât în China. Rămâne să vedem dacă în următoarele luni se va iniția distribuția sa și în alte colțuri ale lumii.