Participă la concursul de eseuri „Scrisoare către Umberto Eco” și câștigă un braț de cărți

skarmavbild-2015-05-19-kl-08-27-20
Foto:radhuspop.se

Departamentul de Comunicare și Teoria Informării a Facultății de Jurnalism a Universității de Stat din Moldova, te invită să iei parte la un concurs de eseuri dedicat operei ilustrului scriitor, semiotician și gânditor italian Umberto Eco.

Concursul de eseuri „Scrisoare către Umberto Eco” este o competiție ce se adresează studenților FJȘC a USM, în mod special, dar și altor tineri interesați de domeniul comunicării. Limita de vârstă a participanților este de 30 de ani.

Participarea la concurs presupune elaborarea unui eseu de două-trei pagini (dar nu mai mult de 10 mii de caractere cu tot cu spații) în limba română, în care să fie evaluat unul dintre cele mai controversate subiecte abordate de Umberto Eco în ultimii săi ani de viață: drama spațiului virtual, care l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr. Participanții sunt invitați să susțină sau, dimpotrivă, să combată afirmația lui Umberto Eco, argumentându-și opiniile. Eseul poate fi realizat doar individual.

Structura eseului rămâne la alegerea participanților. Pentru tehnoredactare se va utiliza programul Microsoft Word, formatul paginii A4, margini de jur împrejur de 2 cm, font Times New Roman 12.

Criteriile de evaluare a lucrărilor:

# originalitatea și viziunea inedită a participantului. Tentativele de plagiat vor fi urmate de excluderea din concurs a lucrărilor;
# o bună cunoaștere a operei literare și, în mod special, referirile la eseistica lui Umberto Eco;
# plasticitatea, acuratețea și corectitudinea exprimării, respectarea normelor gramaticale și stilistice ale limbii române;
# raportarea la elementele de cultură mass-media și social media, specifice realităților autohtone;
# evaluarea funcțiilor și impactului liderilor/formatorilor de opinie, comunicatorilor, jurnaliștilor, bloggerilor în spațiul informațional virtual, în baza exemplelor din Republica Moldova și de peste hotare.

Comisia de jurizare va premia cele mai bune eseuri. Vor fi acordate trei premii și diplome de participare la concurs. În cazul eseurilor câștigătoare, numele autorilor, precum și lucrările premiate pot fi făcute publice și folosite în scopuri de promovare. Dacă ești printre cei mai buni, vei merge acasă cu un braț de cărți de mare trebuință la casa omului, oferite de Editura Cartier.

Eseurile vor fi trimise până la data de 5 februarie 2017, inclusiv, la adresa [email protected]. În corpul scrisorii se vor indica numele, prenumele participantului, vârsta și un număr de telefon. Cele mai bune 10 lucrări vor fi prezentate la Gala de Premiere a laureaților concursului, care va avea loc pe data de 17 februarie 2017, în incinta Bibliotecii Municipale B.P. Hașdeu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente