În acest weekend a avut loc FAFHackathon – o competiție organizată cu și pentru studenții Filierei Anglofone „Computer Science„ (FAF) a Facultăţii Calculatoare, Informatică şi Microelectronică, în cadrul căreia participanții au creat un concept de joc multiplayer sau ce conține un bot și l-au implementat în cod.
După 24 de ore de muncă a avut loc ceremonia de închidere a FAFHackathon-ului și desemnarea câștigătorilor în baza următoarelor criterii:
# Cel mai bun scenariu: UTM infinite runner;
# Claritatea scopurilor și obiectivelor jocului: Fotbal;
# Designul jocului: FCIM/FAF Building;
# Complexitatea jocului: Christmas Game;
# Prezența elementelor de multiplayer game bot: Moldova Parking Simulator;
# Complexitatea elementelor de multiplayer game / game bot: Tanks.
Câştigători ai FAFHackathon-ului au fost desemnate echipele Christmas Game şi Tanks, acestea fiind premiate de către rectorul Universităţii Tehnice a Moldovei, cu câte 1000 de lei per echipă.
De asemenea, membrii juriului au menţionat proiectul FCIM/FAF Building la categoria „Continuitatea jocului / proiect de perspectivă”, echipa fiind recompensată cu un premiu în valoare de 500 lei.
Juriul a fost compus din următorii membri: Viorel Bostan, rector UTM, Dinu Țurcanu, șef Direcţia Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, Dumitru Ciorbă, șef Catedră automatică şi tehnologii Informaţionale, Pavel Novac, Administrator Sens Media, Iulian Gulea, Co-fondator GAUS, freelancer.
Scopul pe care și-l propun organizatorii hackathonului este de a dezvolta şi încuraja schimbului de idei, spiritul antreprenorial şi a creativitatea studenților FAF. Dincolo de provocarea pe care o presupune competiţia, evenimentul este un prilej de dezvoltare a comunităţii şi încurajare a schimbului de idei, spiritului antreprenorial şi creativităţii programatorilor.
Evenimentul a fost organizat cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC”, Tekwill.