7 resurse online care te ajută la scrierea propunerilor de proiecte

6tmvshokmk

Dacă ai decis ca ideea ta de proiect să fie susținută prin intermediul unui program sau grant, atunci e bine să iei cât mai în serios această oportunitate, pentru că poate fi calea ta sigură spre succes. Anterior, îți ofeream sfaturi despre cum să scrii o propunere de proiect pentru a câștiga finanțare. În acest articol îți sugerăm câteva resurse online de unde ai putea să extragi și mai multă informație la această temă. Sugestiile se regăsesc în Cursul de scriere a propunerilor al Programului de Cultură și Creativitate al UE-Parteneriatul Estic 2015 – 2018.

#1. Developing Skills for NGOs. Project Proposal Writing [Dezvoltarea abilităților pentru ONG-uri. Scrierea propunerilor de proiect]

Cartea este un ghid detaliat în scrierea propunerilor de proiecte, destinat în special ONG-urilor. Aici veți găsi explicații clare despre ce înseamnă un proiect și o propunere de proiect, cum să scrieți propuneri bune, dar și o serie de sfaturi utile în privința acestui subiect. Cartea este produsă de Regional Environmental Center pentru Europa Centrală și de Est.

#2. The Logical Framework Approach [Abordarea bazată pe cadrul logic], Greta Jensen, How To guide, decembrie 2013

Abordarea bazată pe cadrul logic este o metodologie în conformitate cu care se proiectează o idee de proiect. Aceasta a fost adoptată în SUA pentru USAID, iar în scurt timp a fost preluată și de alți donatori internaționali. Metoda furnizează o structură pentru identificarea, plănuirea și gestionarea proiectelor.

#3. Manual privind planificarea proiectului. Un ghid aprofundat finanțat de Organizația Internațională a Muncii (OIM), parte a ONU

Manualul este un ghid corporativ pentru organizațiile care vor să dezvolte proiecte sustenabile apropiate de nevoile grupurilor țintă și adecvate din punctul de vedere al standardelor cerute de donatori.

#4. Learning Lab: A Proposal Writing Short Course: A step-by-step guide on how to write a proposal to start fundraising [Laborator de învățare: Un scurt curs în scrierea propunerilor: Un ghid privind etapele procesului de scriere a unei propuneri de proiect pentru colectarea de fonduri]

Raportul conține o descriere a structurii unei propuneri, inclusiv sfaturi privind componentele fiecărei etape a procesului și modalitățile de colectare a informațiilor necesare. Este un curs scurt despre metodele de atragere a investițiilor asupra ideii tale de proiect și ce pași trebuie să faci ca să scrii o propunere de proiect. AICI sunt disponibile și cursuri în format video, la aceeași temă.

#5. The Best Proposal Writing Techniques for NGOs: How to write a good proposal [Tehnici de scriere a celor mai bune propuneri de proiecte pentru ONG-uri. Modalitatea de scriere a unei propuneri bune.]

Aici se accentuează importanța formulării clare a ideii proiectului, prin punerea unui accent deosebit pe detaliile ce ar putea conta în fața donatorului vizat: de la limbaj, structură a ideilor și până la implicarea pe care o demonstrezi față de proiect.

#6. How to Write a Proposal [Modalitatea de scriere a unei propuneri]

În această publicație se explică conceptele implicate în procesul de scriere a propunerilor. Această resursă conține o listă de alte resurse suplimentare pentru a te face să înțelegi mai bine ideea de propunere de proiect și de ce acest proces este o etapă fundamentală.

#7. Modalitatea de scriere a unei solicitări de grant

Acest site conține îndrumări succinte privind scrierea unor solicitări de grant, precum și descrierea unor termeni și concepte. Sunt oferite sfaturi privind identificarea persoanei potrivite pentru a scrie solicitarea și a evita erorile frecvent întâlnite.

Cursul de scriere a propunerilor, oferit de Programul de Cultură și Creativitate al UE-Parteneriatul Estic 2015 – 2018, este destinat managerilor din domeniul cultural. Aceștia vor învăța cum să elaboreze propuneri de proiect de succes și cum ulterior să obțină finanțare pentru implementarea proiectelor sale. Instruirea va fi condusă de Magda Krasowska-Igras, formator cu peste 12 ani de experiență în scrierea propunerilor de proiecte și întocmirea bugetelor.

Lecții:

#1. Ce trebuie să luați în calcul atunci când decideți să scrieți o propunere de proiect?

#2. Cum ați putea identifica problemele, scopul, obiectivele generale și rezultatele proiectului?

#3. „Instrucțiuni” privind scrierea propunerilor de proiect.

O listă generoasă care cuprinde o mulțime de oportunități de granturi și programe găsiți AICI.

***

„Articolul a fost produs în cooperare cu  Programul de Cultură și Creativitate al UE-Parteneriatul Estic 2015 – 2018 – culturepartnership.eu”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente