(video) CNA nu mai are locuri în izolator. 15 persoane din cadrul Serviciului vamal au fost reţinute

k2_items_src_4399c711e061ba09a061ebfcd26cecd9

Ca urmare a percheziţiilor efectuate de Centrul Naţional Anticorupţie la postul vamal Sculeni şi la biroul vamal Ungheni au fost reţinute 15 persoane. Printre ei sunt şi şefii acestor structuri, transmite IPN.

Şeful Direcţiei urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu, a declarat într-un briefing de presă că urmărirea penală a fost începută la sfârşitul lunii octombrie, pe faptul coruperii pasive comise de către funcţionari din cadrul Serviciului Vamal.

„S-a constatat că ei extorcau şi primeau de la cetăţenii care traversau frontiera de stat bani pentru a nu efectua controalele mărfurilor la intrare, pentru a nu verifica valoarea exactă a mărfii atunci când perfectau drepturile de import. Ca rezultat, în bugetul de stat nu ajungeau mijloace financiare care trebuiau să fie plătite sub formă de impozite sau taxe vamale la importul mărfurilor”, a afirmat Bogdan Zumbreanu.

Ofiţerii CNA au efectuat astăzi percheziţii, ca rezultat al cărora 15 angajaţi au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Pecheziţiile au fost efectuate la domiciliile, în birourile de serviciu şi automobilele persoanelor reţinute.

Sumele pe care le primeau angajaţii variau de la 50 de lei până la 200 de euro, în funcţie de valoarea sau cantitatea mărfii.

Menţionăm că postul vamal Sculeni este deja deblocat şi funcţionează în regim normal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente