Ce este mai important decât IQ-ul în atingerea succesului

cart

Psihologii au descoperit că nu IQ-ul este definitor în atingerea succesului. Conform unui nou studiu, obiceiurile oamenilor contribuie în mod semnificativ la obţinerea unei bune productivităţi.

Psihologii Angela Duckworth şi Martin Seligman, de la Universitatea din Pennsylvania, au efectuat un studiu în care au măsurat nivelul IQ-ului şi cel de auto-control al studenţilor. Patru ani mai târziu, au constatat că auto-controlul a fost de două ori mai important decât IQ-ul în ceea ce priveşte realizările studenţilor, scrie adevarul.ro.

Cercetările indică faptul că efortul şi auto-controlul au implicaţii uriaşe în atingerea succesului, productivitatea oamenilor fiind influenţată în mod semnificativ de obiceiurile nocive.

1#Verificarea constantă a reţelelor sociale

Este nevoie de 15 de minute de concetrare pentru a te putea angaja pe deplin într-o sarcină. După ce întrerupi activitatea pentru a deschide reţelele sociale, îţi vei pierde putere de concentrare şi îţi va fi foarte greu să continui. Cercetările arată că oamenii care îşi păstrează concentrarea pe ceea ce fac sunt de cinci ori mai productivi decât ceilalţi.

2#Bârfitul

Bârfitul oferă plăcere oamenilor slabi. S-ar putea să fie distractiv să vorbeşti despre altcineva la început, dar, în timp, devine obositor, făcându-te să te simţi vinovat pentru faptul că ai discutat problemele altora. Sunt multe alte lucruri pozitive despre care poţi vorbi, având o mulţime de lucruri de învăţat de la oamenii interesanţi din jurul tău, aşa că nu mai pierde timpul vorbind despre nenorocirea altora. „Marile minţi discută idei, cele medii discută evenimente şi mintile mediocre discută oameni“ – Eleanor Roosevelt

3#Comparaţia cu alte persoane

Atunci când sentimentul de plăcere şi satisfacţie derivă din compararea cu alte persoane, nu mai sunteţi stăpânul propriei fericiri. Când te simţi bine pentru ceva ce ai făcut, nu permite opiniilor altora să-ţi schimbe părerea. În timp ce este imposibil de oprit ceea ce cred alţii despre tine, ideile acestora nu trebuie luate întotdeauna în considerare. Practicaţi auto-controlul şi scăpaţi de obiceiurile proaste.

4#Utilizarea telefonului sau a tabletei în pat

Acesta este una din cele mai mari greşeli pe care le fac oamenii, fără să realizeze cât de mult dăunează somnului şi productivităţii. Lumină albastră joacă un rol important în starea de spirit, nivelul de energie si calitatea somnului. Expunerea dezechilibrează producţia de melatonină şi ne afectează somnul. După cum ştim cu toţii, tulburările de somn au efecte dezastruoase în ceea ce priveşte concentrarea şi productivitatea.

5#Verificarea telefonului în timpul unei conversaţii

Nimic nu enervează mai mult oamenii decât întreruperea unei conversaţii pentru a trimite un mesaj de tip text sau pentru a verifica reţelele de socializare. Când vă angajaţi într-o conversaţie, concentraţi-vă toată energia pe partenerul de dialog. Vei descoperi faptul că discuţiile sunt mai plăcute şi mult mai eficiente atunci când vă dedicaţi în totalitate.

6#Utilizarea notificărilor

Notificările sunt un coşmar pentru productivitate. Studiile au arătat că verificarea telefonului de prea multe ori determină scăderea productivităţii. Nu mai săriţi să verificaţi telefonul de fiecare dată când auziţi o notificare şi propuneţi-vă anumite ore la care să luaţi o pauză şi să răspundeţi mesajelor.

7#Accepţi ce nu-ţi face plăcere

Cercetările efectuate la Universitatea din California, San Francisco, arată că dificultatea de a refuza ce nu vă face plăcere creează stres, epuizare şi chiar depresie, erodând auto-control. Într-adevăr, nu este uşor să spui nu, mai ales când în ecuaţie sunt implicate peroane de care sunteţi afectiv legaţi, însă trebuie să deveniţi conştienţi ce angajamentele trebuie onorate.

8#Vă consumaţi energia gândindu-vă la oameni toxici

Există întotdeauna oameni toxici, care au modul lor de a se strecura în gânduri şi a rămâne blocaţi acolo. De fiecare dată când te gândeşti la un coleg sau o prsoană care îţi provoacă stări de nervi, aminteşte-ţi câte lucuri frumoase există în viaţa ta şi scapă de gândurile sâcâitoare. Sunt foarte mulţi cei care nu merită atenţia pe care le-o oferi şi nu ar trebui să îţi consumi energia pe astfel de persoane, mai ales când există altele care contează cu adevărat în viaţa ta.

9#Ocupaţii diverse în timpul întâlnirilor

Niciodată nu ar trebui să oferi doar jumătate din atenţia ta, în special în timpul întâlnirilor. Dacă o întâlnire nu merită toată atenţia ta, atunci nu ar trebui să participi. Iar în cazul în care întâlnirea merită să-ţi pierzi timpul, concentrează-te.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente