Siguranța ta contează! Șase aplicații care te vor ajuta să previi violența în adresa ta

circle6app

Ziua de 25 noiembrie a fost stabilită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite ca fiind Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. Violența asupra femeilor este una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului din lume. Are loc acasă, pe stradă, la scoală, la locul de muncă, în tabere de refugiați, in spitale. Iată, că noi am selectat șase aplicații, realizate în scopul prevenirii violenței. Ele ajută să contactați rapid poliția, să recunoașteți semnalele unei relații nesănătoase, să înregistrați probe și să vă chemați prietenii în ajutor.

Smartphone-ul, pe care care aproape fiecare persoană îl are mereu asupra sa, poate salva vieți. Prin instalarea unor aplicații utile, puteți contacta rapid poliția sau pe cei dragi în situații  îngrijorătoare, înscrie probele și le stoca într-un cloud și depista dacă ați ajuns într-o situație potențial periculoasă. Iată șase aplicații care ajută la prevenirea violenței:

SafeTrack – este o aplicație care permite utilizatorilor să se simtă în siguranță atunci când se deplasează dintr-un loc în altul (gândiți-vă la o parcare întunecoasă, o stradă goală sau un un pasaj subteran). Modul de funcționare a aplicației este foarte simplu: aflându-vă într-o situație în care vă este frică, trebuie doar să apăsați și să mențineți apăsat butonul de pe ecran. Dacă nu se întâmplă nimic, eliberați butonul și introduceți codul de 4 cifre. Dacă simțiți că vă aflați în pericol, atunci eliberați butonul și introduceți codul – aplicația trimite automat un semnal de ajutor, împreună cu coordonatele exacte ale locației dvs. la cea mai apropiată secție de poliție. Aici este site-ul aplicației.

iMatter – aplicația a fost dezvoltat de Rosie Betty, mama lui Luke, băiatul care a fost ucis de tatăl său. Scopul aplicației este de a ajuta tinerele femei să învețe să recunoască semnalele unei relații nesănătoase cu un partener abuzator și de a lucra la respectul de sine.

Aplicația conține mesaje de inspirație și clipuri video, materiale utile și teste interactive care ajuta la determinarea existenței unei amenințări la adresa relației dvs. sau relațiilor prietenilor dumneavoastră. Aplicația este disponibilă pe iOS și Android.

imatter

ICE BlackBox – dacă vă aflați într-o situație periculoasă, folosind aplicația BlackBox vă puteți înregistra audio, video și GPS-ul și încărca informațiile automat într-un cloud, de unde va fi imposibil de șters de dvs. sau de cineva care vă amenință. Astfel, aceste înregistrări sunt dovezi concludente ale situațiilor în care ați fost amenințați. Aplicația permite, de asemenea, să apelați la numărul 911 și trimite automat înregistrările la contactele selectate de dvs.

ice-blackbox

TD411 este o aplicație care îi ajută pe tineri să recunoască și să prevină violența din partea partenerilor lor. Denumirea aplicației vine de la „întâlniri ale tinerilor 411”,  și explică modul în care tinerii pot identifica un potențial comportament violent și ce să facă în cazul în care partenerul se comportă agresiv.

Tinerii înțeleg destul de dificil când partenerul lor are un comportament nesănătos în relații: „Dacă un tânăr se află pentru prima dată într-o relație romantică și partenerul său i-a scris de 40 de ori pe zi, poate părea foarte frumos, dar, de fapt, sunt elemente care îi controlează comportamentul, – a declarat Karen Dzharmok, director al organizației care a dezvoltat aplicația. – TD411 îi va ajuta să înțeleagă acest fapt”. Aplicația este disponibilă pe iOS și Android.

td411

Hollie Guard – aplicație numită în cinstea fetei Hollie, ucisă de prietenul ei. Părinții lui Holly au dezvoltat o aplicație care îi poate ajuta pe alții să se protejeze împotriva violenței în familie și să salveze vieți. Dacă vă aflați în pericol, trebuie doar să agitați smartphone-ul sau să atingeți ecranul pentru a declanșa alarma. În acest caz, locația dvs. și audio, video vor fi înregistrate și trimise automat la contactul ales, care te poate ajuta. Aplicația este disponibilă pe iOS, Android și Windows Phone.

stream_img-620x348

Cercul of 6 –aplicația a fost inițial concepută pentru studenții de colegiu pentru ai ajuta la prevenirea violenței sexuale, dar s-a dovedit că funcționează și poate fi utilă pentru toți cei pentru care contează siguranța.

Aplicația vă permite să alegeți 6 persoane în care aveți încredere, acestora în două click-uri îi puteți anunța unde vă aflați și că aveți nevoie de ajutor.

circle-of-6

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente