În Găgăuzia au loc alegeri din nou. Cetățenii aleg deputații Adunării Populare

gagaga-1
Foto:minval.az

În autonomia Găgăuză s-a dat startul primului tur al alegerilor în Adunarea Populară. Dreptul la vot la alegerile deputaților în Adunarea Populară a Găgăuziei, potrivit datelor întreprinderii de stat Registru, și-l pot exercita 122 mii 216 persoane. Ele sunt așteptate la 66 de secții de votare care s-au deschis exact la ora 07:00 și se vor închide la ora 21:00.

O caracteristică importantă a acestor alegeri va fi faptul că, după înregistrarea alegătorilor de către membrii biroului electoral, pe partea verso a buletinului va fi aplicată o ștampilă, care exclude riscul acțiunilor ilegale, informează portalul de știri Gagauzinfo.MD.Alegerile în Adunarea Populară au loc o dată la patru ani, conform sistemului uninominal. Acest lucru înseamnă că în ziua alegerilor cetățenii în fiecare circumscripție aleg din mai mulți candidați și doar unu dintre aceștia va deveni deputat al Adunării Populare.

Întregul corp de deputați din regiune este formată din 35 de aleși ai poporului. La fotoliile de deputat în APG de legislatura 2016-2020 pretind 126 de candidați.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente