Berea belgiană ar putea intra în patrimoniul imaterial UNESCO

tripel
Foto:Beer Lens

Cultura berii belgiene are ocazia să fie acceptată oficial pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO, în cadrul unei reuniuni ce urmează să aibă loc în Etiopia, la finalul lunii noiembrie.

Un comitet specializat al UNESCO se va reuni la Addis Abeba, între 28 noiembrie și 2 decembrie pentru a examina dosarele celor 37 de candidați la înscrierea pe lista ‘„reprezentativă” a diverselor tipuri de patrimoniu vivant (dans, muzică, gastronomie, sărbători, festivaluri și altele).

În acest context, Belgia susține înregistrarea culturii berii, deoarece „producția și aprecierea (acesteia — n.r.) fac parte din patrimoniul vivant al mai multor comunități”, după cum se arată în prezentarea dosarului depus de aceasta. „Aproape 1.500 de tipuri de bere sunt produse în țară, inclusiv cele ale comunităților (de călugări — n.r.) trapiște”, se arată în document.

Spre deosebire de Patrimoniul mondial UNESCO, această listă „nu caută să reunească cele mai frumoase sau cel mai spectaculoase lucruri, ci să reprezinte diversitatea patrimoniului cultural imaterial, pentru a înțelege că această moștenire este peste tot, că face parte din identitatea comunităților”, a precizat Tim Curtis

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente