Cum să călătorești cu bani puțini? 10 sfaturi pentru a face economii în călătorii

au52dzntc7
Foto: stocksnap.io

Atunci când vine vorba de a merge în vacanță, fiecare persoană se gândește în primul rând la care este bugetul pe care și-l poate permite, iar de multe ori renunță la unele călătorii pentru că are senzația că o destinație mai îndepărtată necesită și investiții mai mari. Îți oferim câteva sfaturi despre cum să economisești atunci când călătorești și să te bucuri de locurile pe care îți dorești să le vizitezi de mult timp.

#1. Urmărește promoțiile la biletele de avion

Acum o călătorie cu avionul este mult mai accesibilă decât alte mijloace de transport. Pe site-urile companiilor avia sunt anunțate periodic promoții la biletele de avion, astfel încât poți călători în unele destinații chiar și cu 2 euro.

#2. Evită să călătorești în weekend

De regulă prețurile de weekend sunt mult mai mari, așa că uneori biletul avia te poate costa mai mult decât în timpul săptămânii.

#3. Alege un zbor cu escală

Dacă există opțiunea unui zbor cu escală, care este mai ieftin decât zborul direct, economiște și bucură-te de ocazia de a mai vedea un oraș în drumul spre destinația pe care ai ales-o.

#4. Evită să faci cumpărături la aeroport

Poate fi foarte tentant, atunci când ai câteva ore de pierdut în aeroport, să faci cumpărături de tot felul, însă ține cont de faptul că prețurile la aeroport sunt cam piperate și astfel riști să îți micșorezi bugetul destinat vacanței.

#5. Descarcă una dintre aplicațiile care te poate ajuta să călătorești ieftin

Uneori, o călătorie poate fi cu atât mai plăcută cu cât știi mai multe informații despre locuri interesante și neobișnuite. De asemenea, turiștii sunt o specie de persoane care pot ușor cădea în capcana celor care vor să facă bani pe seama lor. Echipa #diez a pregătit o listă cu aplicații și platforme care să vă ajute să călătoriți ușor și comod și care poate fi consultată AICI.

#6. Călătorește extra sezon

O vacanță toamna este mult mai ieftină decât vara, iar în acest mod mai eviți și numărul de turiști prea mare.

#7. Caută cazare din timp

Pe internet poți găsi mai multe site-uri de unde poți brona o ședere pentru vacanța ta, unul dintre cele mai populare fiind airbnb, iar dacă ai rude în destinația respectivă, nu ezita să le faci o vizită.

#8. Nu lua masa în centrul orașului

Dacă există posibilitatea, ia o singură masă în oraș, însă nicidecum în centrul orașului, unde prețurile sunt piperate.

#9. Optează pentru destinații mai puțin cunoscute

Evită cele mai populare orașe unde și costurile sunt mai ridicate, așa că optează pentru destinații frumoase însă nu prea aglomerate.

#10. Vizitează muzeele și obiectivele turistice gratis

Documentează-te din timp care sunt zilele în care poți vizita gratis muzeele și obiectivele turistice din preajmă. De regulă, pe site-urile muzeelor poți găsi această informație de cele mai multe ori.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente