La cules struguri, la gătit și degustat bucate tradiționale! Moldova turistică, descrisă prin prisma elevilor

14955883_1398803746839250_3531898563396933382_n
Foto: Maxim Chumash / Facebook

Invitație turistică la cules struguri, la gătit și degustat bucate tradiționale, la muzeul satului sau o vizită la Moș Ion, care are cel mai bătrân cal din localitate – acestea și alte activități interesante au fost propuse de către elevi, în lucrările prezentate la etapa republicană a Concursului turistic „Pomul vieţii – Moldova-25”. În perioada 1-2 noiembrie curent membrii juriului s-au întrunit în ședință pentru a stabili învingătorii competiției.

Concursul se desfășoară în contextul marcării a 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, fiind organizat de Ministerul Educaţiei și Agenţia Turismului a Republicii Moldova, în parteneriat cu ”Teleradio-Moldova” și organele locale de specialitate în domeniul învățământului şi turismului.

După cum a informat viceministrul educației Elena Cernei, la etapa regională au participat 172 de lucrări ale elevilor din clasele IX-XII din toate raioanele țării. Tinerii au elaborat invitaţii de a vizita localitatea lor şi destinaţiile turistice locale, descriind cât mai atrăgător și convingător obiectivele turistice. Pentru marele premiu, la etapa republicană au concurat 47 de lucrări.

„Este îmbucurător faptul că elevii s-au implicat activ, dând dovadă de ingeniozitate și străduindu-se să identifice locuri și lucruri inedite, specifice, care le pun în valoare localitatea. Cele mai reușite invitații vor fi premiate și incluse într-o publicație ce va prezenta Moldova turistică descrisă prin prisma copiilor”, a spus Elena Cernei.

Învingătorii Concursului ”Pomul vieţii – Moldova-25” vor fi premiați la mijlocul lunii noiembrie, în cadrul unei ceremonii solemne, în or. Ialoveni, localitate ce a fost desemnată “Capitala Tineretului – 2016”.

cantemir_image_3

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente