Nepotul lui Mihai Ghimpu a preluat funcția de președinte al băncii „Victoriabank”

1
Foto: mold-street.com

Corneliu Ghimpu, nepotul lui Mihai Ghimpu, a devenit președinte al Comitetului de Direcție (CD) al Băncii Comerciale „Victoriabank” S.A. Anunțul a fost făcut de instituție printr-un comunicat de presă.

În conținutul comunicatului se menționează că prima ședință a Consiliului de Administrație al băncii, în noua sa componență, a avut loc la data de 14 octombrie 2016. În cadrul acesteia au fost aleși în funcția de președinte al Consiliului de Administrație (CA) – Victor Țurcan și în cea de vicepreședinte CA – Ion Prisăcaru. În funcția de președinte al Comitetului de Direcție (CD) a fost desemnat Corneliu Ghimpu, care până în prezent a exercitat funcția de prim-vicepreședinte CD.

În același timp, Consiliul de Administrație și Comitetul de Direcție al băncii i-a adus mulțumiri Nataliei Politov-Cangaș, care în funcția sa de președinte CD „a asigurat creșterea și dezvoltarea durabilă a Băncii”. Menționăm că pe 20 august curent, Consiliul de Administrație  „Victoriabank” a decis să nu mai prelungească contractele de management cu trei manageri ai instituției printre care se afla și Natalia Politov-Cangaș.

Despre Corneliu Ghimpu se cunoaște că acesta a deținut timp de mai mulți ani funcția de prim-vicepreședinte al Comitetului de Direcție al băncii, iar anterior a fost nominalizat la funcţia de guvernator al Băncii Naţionale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente