Mai multe companii aeriene au echipat avioanele cu pungi speciale pentru izolarea electronicelor

mobile-phone-apple-iphone-on-plane-02
Foto: Photo Credit: wp.com

După dezbaterea cauzată de Note7, mai multe companii aeriene au decis să echipeze avioanele de pasageri cu pungi speciale în care să fie puse electronicele care se supraîncălzesc şi riscă să ia foc în timpul zborurilor, menționează mediafax.ro.

Nu au fost foarte multe astfel de cazuri. Autoritatea aeronautică americană FAA a înregistrat 129 de astfel de incidente în ultimii 25 de ani. Însă, numărul acestora s-a înmulțit în 2016, când au fost consemnate 23 de cazuri.

Printre companiile care au început să pună astfel de pungi în cabine se numără Alaska Air, Virgin America şi Delta. Este, însă, foarte posibil ca aceasta să devină o măsură standard în scurt timp, pe măsură ce tot mai mulţi oameni urcă cu echipamente electronice la bord.

Mai multe companii aeriene din Australia, Asia şi Europa au refuzat și să transporte modelul de smartphone Galaxy Note 7, imediat după ce Statele Unite au interzis, la bordul avioanelor, telefonul lansat de Samsung din cauza riscului de a lua foc.

În septembrie, Samsung a rechemat aproape 2,5 milioane de telefoane după mai multe plângeri în legătură cu bateriile care explodează. După ce o parte dintre dispozitive au fost înlocuite, au fost făcute alte plângeri conform cărora telefoanele nu ar fi sigure, existând riscul să ia foc. Gigantul sud coreean a oprit producția Galaxy Note 7.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente