La mulți ani, dragi profesori! Mesajul Corinei Fusu de Ziua internaţională a lucrătorului din învăţământ

corinafusu
Foto:IPN/Evgheni Lachi

Ministra Educației, Corina Fusu, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei internaţionale a lucrătorului din învăţământ. La momentul actual, în sistemul de învățământ preuniversitar activează 42.110 cadre didactice, iar în învățământul superior activează 5.305 cadre didactice. Vedeți mai jos mesajul:

Dragi Profesori!

E ştiut că educaţia este privită astăzi ca un proces social, școala fiind o parte a societăţi, unde copilul e pregătit să rezolve complicatele probleme ale vieţii. De aici reiese rolul profesorului, care constă în a-i educa pe elevi în spiritul unui mod demn de viaţă, educaţia fiind capabilă să garanteze unitatea şi coeziunea civică şi morală. Pentru aceasta copiilor, inclusiv copiilor defavorizaţi, trebuie să le fie înlesnit accesul la studii, încurajându-i pe calea respectului faţă de sine şi faţă de cei din preajmă.

A le cultiva copiilor, adolescenţilor şi tinerilor sentimentul propriei lor valori, a-i face să fie capabili de a se bucura de performanţele societăţii în care trăiesc şi de a juca un rol activ în evoluţia ei, în aceasta constă misiunea educaţiei.

Vă îndemn, stimaţi profesori, să orientaţi tânăra generaţie pe făgaşul developării cât mai depline a talentului şi a creativităţii ei.

Vă felicit cu prilejul Zilei internaţionale a lucrătorului din învăţământ, dorindu-vă multă sănătate, mari succese pe tărâmul pedagogic şi bucuria deplină a fructificării muncii dumneavoastră.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente