(foto) Serge Kino, despre modernizarea stadionului Zimbru și planurile Federației Moldovenești de Fotbal

Serge Kino
Foto: diez.md

Stadionul Zimbru va avea un nou aspect după ce va fi modernizat, echipa națională de fotbal are un echipament nou, iar Federația Moldovenească de Fotbal este pregătită pentru aceste schimbări. Cel care are grijă ca presa să fie informată despre tot ce se petrece la FMF și despre evoluția echipei naționale de fotbal este Serge Kino. Împreună cu echipa sa de marketing și-au pus ca scop să arate tuturor că în fotbal merită să investești, iar dezvoltarea fotbalului în Moldova reprezintă prioritatea numărul 1 pentru FMF.

De când face parte din echipa FMF, Serge a înțeles că are mult de lucru pe segmentul de promovare a Federației, dar este sigur că va reuși. „Pentru mine fotbalul a fost mereu un sport preferat. Așa că îmi face plăcere să încerc să îl promovez la nivel de republică și internațional. Eu mereu am avut ambiții mari. Orice eveniment, orice proiect era pentru mine un GOL. Un scop bine definit pentru ca să-l realizez”, susține tânărul.

 

 

„Timp de jumătate de an de când sunt la FMF am reușit să elaborăm noile echipamente ale naționale, pregătim un site nou, logo, a fost creată pagina de facebook care are în prezent 12 mii fani, cea ce este un rezultat bun. Am organizat o serie de evenimente frumoase și am arătat că stadionul Zimbru poate fi nu doar un teren de fotbal”, a menționat Serge Kino.

 

merchandise

 

Deși vine din domeniul muzicii și organizarea evenimentelor, Serge spune că atât fotbalul, cât și muzica se potrivesc de minune. „Noi am arătat asta foarte bine la concertul Carla’s Dreams, când am avut aici peste 10 mii de oameni. A  fost și concert, după asta transmisiunea meciului la care au rămas circa 3-4 mii de oameni.”

 

 

Modernizarea stadionului Zimbru va costa 300.000 euro

Locația pentru interviu nu a fost aleasă întâmplătoare, iar asta în contextul în care FMF și-a asumat responsabilitatea de a moderniza stadionul Zimbru conform cerințelor UEFA, sporind în acest fel confortul fotbaliștilor. Menționăm că, Federația Moldovenească de Fotbal a luat în concesiune stadionul Zimbru din capitală pe o perioadă de 10 ani, urmând să-și asume în această perioadă toate cheltuielile pentru întreținerea şi modernizarea stadionului. Costul lucrărilor este estimat la 300.000 mii euro.

 

dinububulici-photo-3326

 

Astfel, la moment, în proces de modernizare se află:

  •  Vestiare pentru echipele de fotbal
  •  Extinderea zonei “food court”
  •  Zona WC
  •  Spații de lucru pentru proiectele de dezvoltare
  •  Zonă fourchette (pentru biletele din categoria D)
  •  Scaune noi pentru categoriile de bilete C și D
  •  Merchandise shop

 

vestiare

spatii-de-lucru

 

Scaune noi pentru categoriile de bilete C și D sunt confecționate din material moale și prevăd o construcție specială, pentru a oferi un plus de confort suporterilor prezenți la stadion.

 

scaune

 

Potrivit lui Serge, în urma renovării zonei „food court”, vor fi disponibile 22 de puncte de vânzare a produselor alimentare, iar suporterii vor fi deserviți instant, astfel nu vor pierde nici o clipă din meci. Meniul va fi extins cu produse fast-food. „Mai înainte puteai procura doar apă și răsărită care deja nu se mai vinde pe stadion și nu va fi permis acces cu ea, iar acum avem fast food. Pentru ca în pauza de 15 minute să poată fi deservită o cantitate mare de oameni”, spune Serge.

 

food-court

dinububulici-photo-3306

fourchette

 

 Noi prețuri pentru bilete și categorii

Pentru meciurile echipei naționale din preliminariile CM 2018, categoriile de bilete au fost simplificate până la 4 categorii. Prețul biletelor a fost mărit de la 20% până la 40%, în funcție de categorie. Serge spune că, majorarea este justificată prin implementarea proiectului de modernizare a stadionului Zimbru, care va spori confortul fotbaliștilor, a suporterilor și va alinia stadionul la nivelul marelor arene europene de fotbal.

Dacă vorbim de prețul în euro, ele practic rămân neschimbate în comparație cu prețul în lei. Este un preț jusitficat pe modiv că investițiile în modernizarea stadionului sunt mari, arenda acestuia etc. După modernizare vom avea două zone VIP, prima care deja există unde vor fi schimbate scaunele și una de tip nou, cu intrare separată, grup sanitar aparte și zonă de fourchette inclusă în preț.

Sectorul fanilor va beneficia în continuare de reducere 50% pentru meciurile Naționalei.

Pentru meciurile naționalei, prețurile rămân practic aceleași. La moment categoria A și B costă 100 lei și 200 lei. Sunt prețuri practic ca la cinematograf, dar aici avem în teren echipa națională”, a mai adăugat Serge.

 

dinububulici-photo-3313

dinububulici-photo-3314

 

În cadrul discuțiilor, Serge a spus că se merită de investit în fotbalul din Republica Moldova, iar succesul echipei naționale depinde și de fiecare dintre noi. Ceea ce lipsește poporului nostru ar fi spiritul de echipă și motivația.

Felul cum la noi oamenii trăiesc și situația din țară afectează cu siguranță sportul. Oamenii trăiesc rău, nu au salarii bune, așa că nici nu au grija ca copilul său să meargă într-o școală sportivă pentru copii, nu mai vorbim și de alte costuri pentru echipament, antrenori etc. Din păcate gadgeturile au înlocuit pentru copii sportul și asta se simte. Un alt aspect este migrația, multe familii se stabilesc cu traiul peste hotare împreună cu copii. În naționala la juniori, U19, U17, avem câțiva copii moldoveni stabiliți în străinătate cum ar fi Spania, Italia, Portugalia.

 

dinububulici-photo-3288

 

Vina e și a noastră. Atunci când stai în tribune și auzi „unde arunci mingea”, „nu trebuie să fii în echipa națională”, „eu pot mai bine ca tine”. E în firea noastră a moldovenilor, toți sunt „antrenori”, dar nimeni nu se manifestă, toți știm să arătăm cu degetul unul la altul. Și nu doar în fotbal, dar în genere, peste tot. La noi sunt mulți critici, dar la treabă se dau cu spatele la gard. Evident echipa națională are multe de învățat. Aici e nevoie de foarte mult efort dar totul este posibil, doar trebuie să credem!”, a menționat Serge.

Stadionul Zimbru, cu o capacitate de 10.500 de locuri, a fost construit în 2005 și este singura arenă din partea dreaptă a Nistrului care poate găzdui meciurile echipei naționale de fotbal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
Mai citește
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente