Trei tineri au încercat să scoată din țară mașini cu acte falsificate și date în căutare internațională

2
Foto: Photo Credit: border.gov.md

Trei tineri, doi din Republica Moldova și unul din România au avut tentative de a scoate din țară mașini cu acte false și date în căutare internațională. Astfel două procuri falsificate și un mijloc de transport dat în căutare internațională de către autoritățile italiene, au fost depistate de către angajații Poliției de Frontieră. Reținerile au avut loc în data de 12 septembrie 2016, la aceeași oră, 18.00, doar că în diferite puncte de trecere – Leușeni, Lipcani și Tudora.

În primul caz, pe sensul de ieșire din țară prin punctul de trecere Leușeni, inspectorii controlului de frontieră au reținut un autoturism înmatriculat în Italia, care în rezultatul verificărilor s-a constatat că figurează în baza de date a INTERPOL, ca fiind căutată de autoritățile italiene.Tânărul în vârstă de 27 de ani, care transporta mașina, a declarat că nu știa despre cele depistate, dar a presupus că motivul ar fi neachitarea fostului proprietar toată suma necesară pentru mijlocul de transport achiziționat.

Photo Credit: border.gov.md
Photo Credit: border.gov.md

Un cetățean al României împuternicit ilegal să conducă un mijloc de transport, a fost depistat la intrarea în R.Moldova prin punctul de trecere Lipcani. În timpul controlului documentelor, polițiștii de frontieră au observat câteva elemente care dădeau de bănuit în procura prezentată pentru un VOLKSWAGEN POLO, cu numere de înmatriculare românești. La extinderea verificărilor asupra actului, s-a constatat falsul total al acestuia. Documentul a fost ridicat și transmis spre expertiză.

Photo Credit: border.gov.md
Photo Credit: border.gov.md

Un caz similar a fost înregistrat de către polițiștii de frontieră ai punctului de trecere Tudora. Pe direcția ieșire din țară s-a prezentat un moldovean de 26 de ani la volanul unui Nissan X Trail, înmatriculat în Bulgaria. Tânărul a prezentat la control actele personale, dar și cele pentru unitatea de transport. În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au sesizat că în procura, eliberată de autoritățile bulgare, dar și în blancul reviziei tehnice, sunt semne vădite de falsificare, motiv pentru care documentele au fost reținute și transmise spre expertizare. Șoferul a declarat că autoturismul a fost procurat de la o persoana pe nume Ion, de pe un site de anunțuri vânzări auto, care i-a și perfectat documentele.

În toate cele trei cazuri, cercetările sunt continuate de către angajații Poliției de Frontieră, iar mijloacele de transport reținute până la elucidarea circumstanțelor infracțiunii.

Photo Credit: border.gov.md
Photo Credit: border.gov.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente