10 cele mai fără Jon Snow întrebări de la Cupa Tronurilor 2016

jonsnowhbohelensloan
Foto:cnet.com

Sâmbătă, 10 septembrie, majoritatea fanilor Game of Thrones din cadrul Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale și-au dat întâlnire pentru a-și testa cunoștințele la Cupa Tronurilor 2016. Echipa #diez a selectat 10 din cele mai interesante întrebări de la cupă.

* Pentru a vedea răspunsul corect, selectați spațiul de lângă R.

#1. Întrebare dintr-un oraș liber. Moartea lui Vara Sixskins începe Dansul Dragonilor. Boro a murit pentru     a-și răscumpăra greșeala, iar Fara era să fie ucis de tatăl său. Care sunt cele 3 litere omise din textul întrebării?

R: MIR/MYR 

#2. X și Y sunt echivalentele reale ale lupilor gri și ai leilor aurii. Știm că un X nou a fost supranumit „măr”, iar Y-ul a zburat în cel de-al doilea Război Mondial, de partea aliaților. Numiți X și Y.

R: X=York și Y=Lancaster 

#3. Membrii  unei renumite formaţii de rock alternativ sunt fani înrăiţi ai serialului Game of Thrones, în special toboşarul acestei trupe, care a făcut o pauză pentru a se filma în unul dintre cele mai renumite episoade – ,, Red Wedding”. Numiţi formaţia, dacă se ştie că numele iniţial al acesteia era Starfish.

R: Coldplay

#4. Fiind des acuzat de către fani că omoară prea multe personaje, G.R.R Martin se apără, spunând că nu a omorât nici pe departe atâtea cât idolul său. Dar cine este acesta?

R: William Shakespeare

#5. Înlocuire: În luna iunie a anului 2014, Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Philip, în timpul unei vizite în Belfast au vizitat studioul  serialului Game of Thrones, unde reginei i-a fost prezentată o replică a  X-ului de cupru şi i s-a propus să facă o anumită acţiune, însă din cauza unei anumite legi , regina a refuzat. Numiţi acţiunea pe care a refuzat să o facă regina, odată ce vă veţi da seama ce am înlocuit prin X-ul de cupru.

R:  Să se aşeze.

#6. Mai mulţi fani au observat că în replica Tronului de Fier din serialul Game of Thrones este prezentă sabia unui personaj Sur, care se decolorează pe parcurs.  Numiţi personajul.

R: Gandalf

#7. Producătorii Game of Thrones spun că pentru a reproduce o mişcare cât mai autentică a aripilor dragonilor, ei au filmat îndeaproape mişcările aripilor acestui animal. Numiţi-l, dacă se ştie că aceste  animale au servit ca sursă de inspiraţie pentru mai multe personaje fictive.

R: Liliacul 

#8. Frăția Rondului de Noapte a fost cândva unul dintre cele mai glorioase ordine din cele 7 regate, aproape fiecare tânăr lord dorind să îmbrace uniforma neagră a ordinului. Acum, însă, în rândurile sale sunt trimiși doar infractorii care au de ales între pedeapsa cu moartea și patrularea unui zid înghețat de 100 de leghe lungime și 300 de picioare înălțime. Mai în glumă, mai în serios, cititorii sunt siguri că membrii Rondului sunt fani înrăiți ai acestei trupe. Numiți-o.

R: Pink Floyd

#9. Designerul de costume Michelle Clapton , pentru a crea costumele prinţului  Oberyn s-a inspirat  de hainele purtate de un artist. Numiţi-l , dacă se ştie că acesta şi-a câştigat reputaţia datorită felului în care cânta la chitară, cum ar fi: cântatul cu dinţii, cântatul pe la spate sau chiar fără a atinge strunele.

R: Jimi Hendrix 

#10. Pe mai multe site-uri poate fi găsită o anumita carte Game of Thrones. Există o glumă care spune că cel care va cumpăra această carte  va avea nevoie de un singur obiect.  Încercaţi să vă daţi seama despre ce fel de carte merge vorba, iar peste un minut numiţi obiectul prin 2 cuvinte.

R: creion roşu

Pachetul a fost alcătuit de către Nicoleta Loghin și Dimitrie Gînju de la echipa Hi5. Mai multe detalii despre campionatul de Ce?Unde?Când? vedeți pe pagina oficială

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente