(foto) Speed Dating la Chișinău: Cum să ai parte de zece întâlniri diferite în mai puțin de două ore

DSC_9984

„Numele meu este Cristi”, „Pe mine mă cheamă Ștefan”, Dan, Alex, Sergiu, Mihai, Ion și tot așa până la zece, pentru că speed datingul este în primul rând despre a cunoaște noi nume, noi fețe, noi oameni. Da, cu unii dintre ei vei flirta, iar după cinci conversații vei obosi deja, dar să experimentezi un maraton al întâlnirilor este cu siguranță unul dintre lucrurile pe care trebuie să le faci în această viață. Dacă nu ați știut, câteva evenimente de genul ăsta au avut deja loc la Chișinău. La unul dintre ele am participat și noi. Ne-am pornit căutând fluturași. Iată ce am găsit.

Ce faci, ce gândești, ce plănuiești, ce îmbraci, ce citești înainte de a merge la o întâlnire? Dacă emoțiile de a vedea o persoană pentru prima oară într-un context romantic sunt mari, atunci imaginează-ți cum te simți înainte de zece întâlniri. Azi îmbraci rochia cea nouă, pui cerceii mari, colierul auriu și apoi iar de la capăt, te îmbraci și te dezbraci de o mie de ori. Odată ajunsă față în față cu realitatea, îți dai seama însă, că toate astea nici nu mai contează atunci când ai cinci minute în care vrei să lași cel puțin o impresie bună în fața unui om pe care probabil nu-l vei mai vedea, dar, niciodată nu știi de unde sare și cum apare sclipirea în ochi și în suflet.

DSC_9962

Am ajuns puțin mai înainte…

Așa cum fac mereu, pentru că nu-mi place să fiu luată pe nepregătite, și, la fel ca și semenele mele de la mesele alăturate, am început să caut nervoasă în telefon, până am realizat că lângă mine stătea deja cineva, iar din politețe am pus telefonul în geantă mimând o față bine dispusă, gata de orice conversație, chiar dacă evenimentul propriu-zis nu începuse. Am vorbit puțin despre ideea năstrușnică de a veni la un astfel de eveniment, iar în curând a început și discuția oficială. După ce ne-am lămurit de unde, cum, de ce și cine, clopoțelul a sunat și a urmat a doua întâlnire. Apoi a treia, a patra, a cincea, a șasea, a zecea. „Îmi plac cerceii tăi, tu i-ai făcut?”, „Tu ești jurnalistă? Prea m-ai luat la întrebări”, „N-ai viză americană? Poate ne căsătorim și mergem în State?”, „Deja au trecut cinci minute?”, „Aș vrea să te mai văd”, și tot așa pentru mai mult de o oră. În urma celor zece conversații pe care le-am avut, pot să sumarizez câteva idei prin care experiența a rămas memorabilă și, de asemenea, care sunt acele lucruri pe care le-aș recomanda și pe care nu le-aș recomanda la o astfel de primă întâlnire.

 

DSC_0017

Nume, prenume și ce faci în timpul liber

Discuția ce te conduce la a cunoaște omul cu care ai aparent o întâlnire romantică începe tipic. Subiectele astea consumă însă mult prea mult timp, așa că sfatul meu este să eviți aceste detalii, pe care oricum nu le vei ține minte, și de fapt, astfel nu vei cunoaște mai nimic despre partenerul tău de discuție. Direcționează conversația către o idee, provoacă o situație sau adresează o întrebare zburătoare. Astfel, vei afla din start cu cine într-adevăr stai de vorbă și dacă în viitorul apropiat ai vrea să mergi la o întâlnire reală cu acea persoană.

 

DSC_0008

Discutăm sau flirtăm? Și… și…

Chiar dacă ai venit conștient la o întâlnire, nu te vei simți prea confortabil cu cineva care se apropie într-un mod exagerat sau ține un contact vizual neîntrerupt. Sigur, încrederea este foarte importantă atunci când vrei să impresionezi, dar e mai bine să lași loc și pentru emoții, priviri întrerupte, zâmbete naive. De asemenea, păstrează o distanță adecvată unei întâlniri, astfel încât să nu invadezi spațiul intim al celuilalt. Misterul e întotdeauna intrigant, vei avea timp suficient mai târziu să-l descoperi.

Clopoțelul salvator sau „de ce a trecut timpul atât de repede”

Dacă la unele întâlniri abia îl aștepți, la altele ai vrea să mai stai, iar din acest motiv, clopoțelul este foarte important. Vă întrebați probabil dacă cinci minute e mult sau puțin pentru a cunoaște un om. E suficient. Timp de cinci minute, ai la dispoziție întreg pachetul: mișcări, priviri, gesturi, atitudini, vorbe. Și până la urmă, totul depinde de direcția în care se îndreaptă discuția voastră, întrucât detalii precum câți ani are și unde lucrează, nu-ți vor spune foarte multe, dar dimpotrivă, te vor încărca cu multă informație, pe care ulterior o vei uita foarte ușor.

 

DSC_9977

Ne-am plăcut. Ce facem mai departe?

Din zece, cineva, măcar cineva trebuie să-ți placă. Și nu, nu te vei duce acasă cu gândul la cele mai frumoase cinci minute din viața ta, pentru că în fișa de totalizare de la finalul evenimentului, poți alege de cine ți-a plăcut ție cel mai tare, așa încât, ulterior organizatorii să vă facă legătura. Dacă însă nu ești convins, mai repetă experiența.

 

DSC_0005

Te flutură în stomac, dar mai mult pe buze

Fie că-ți găsești sau nu „jumătatea”, evenimentul este unul foarte distractiv, iar pe buze îți va flutura mereu un zâmbet ghiduș – dovadă a faptului că te simți bine. Dacă nu râzi de glume, atunci râzi de situații absurde, de stângăcii, de faptul că i-ai zis cuiva pe numele altcuiva, de refuzul pe care îl dai subtil unui partener și sclipirea drăgălașă din ochi pe care o arunci altuia. Speed dating este o curiozitate pe care trebuie să o satisfaceți dacă o aveți, doar mergeți și simțiți-vă bine!

Duminică, 11 septembrie, un nou eveniment are loc la Chișinău.

DSC_0022

DSC_0012

DSC_0030

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente