Prezidențiale 2016: Cinci partide o propun pe Vitalia Pavlicenco ca Șefa Statului

pavliceno
Foto:www.pavlicenco.md

În urma unor discuții din câteva runde, reprezentanții Partidului Liberal Reformator, Partidului Popular din Republica Moldova, Partidului Național Liberal, Partidului Verde Ecologist și Partidului „Democrația Acasă” au decis, prin vot secret, sprijinirea Vitaliei Pavlicenco în procesul de colectare a semnăturilor pentru înaintarea în calitate de candidată independenă proeuropeană, unionistă, la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Pe blogul său, Vitalia Pavlicenco menționează că, „fiind conștiente de situația tot mai gravă, în care s-a prăbușit Republica Moldova, de falimentul democrației, de justiția ne-independentă, de populismul promovat de guvernările pretins proeuropene și de corupția endemică”, partidele vizate s-au angajat într-un dialog pentru un proiect durabil, contând pe un parteneriat politic și electoral, precum și pe o fuziune într-o singură formațiune, informează IPN.

Pentru înscrierea în cursa electorală, în sprijinul persoanei care candidează trebuie acumulate cel puţin 15 mii de semnături. Termenul limită este 29 septembrie. Semnăturile sunt colectate pe listele de subscripţie eliberate de CEC după înregistrarea grupului de iniţiativă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente