Astăzi, sunteți invitați să admirați peisajele, portretele, studiile artistului Mihail Petric

collage_desen

Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Muzeul Național de Artă al Moldovei vă invită să participați la vernisajul expoziției „Peisaje. Portrete. Studii” și lansarea biobibliografiei Mihail Petric.

Evenimentul  are loc vineri, 2 septembrie 2016, ora 16.00 la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Serviciul Colecție de Artă și hărți, Chișinău, str. 31 August 1989, 78 A bl. II.

Mihail Petric (07.03.1923 – 15.06.2005) face parte din strălucita pleiadă a artiștilor plastici de autentică valoare din Republica Moldova, devenind în arealul nostru un nume de referință pentru multiple generații de artiști.

Constantin I. Ciobanu, istoric și critic de artă: „Creaţia lui Mihail Petric a avut şi are o soartă fericită grație faptului că tablourile sale sunt înţelese şi iubite de toate categoriile de spectatori: de la specialiştii în artă cu o pregătire academică, până la simplii amatori, neiniţiaţi în subtilităţile picturii de şevalet”.

Biobibliografia „Mihail PETRIC” a fost elaborată în cadrul Proiectului editorial „Moldavica”, seria „Plasticienii Moldovei”, inițiat de Biblioteca Națională a Republicii Moldova.

Cartea oferă cititorului informații detaliate despre opera și personalitatea distinsului artist plastic moldovean Mihail Petric.

Biobibliografia este destinată cercetătorilor, profesorilor, ziariștilor, bibliotecarilor, studenților și elevilor, tuturor celor care doresc să cunoască viața și creația maestrului Mihail Petric.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente