RIO 2016: Și echipa paralimpică a Rusiei a fost exclusă de Jocurile Olimpice

1607a6cf7c2f91db708340335a3df132
Foto:Ria Novosti

Rusia a pierdut apelul împotriva suspendării sale de la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro din cauza sistemului organizat de dopaj, a anunțat Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, scrie Agerpres.

Decizia de a exclude întreaga echipă paralimpică a Rusiei de la Jocurile Paralimpice 2016 a fost luată inițial pe 7 august de Comitetul Internațional Paralimpic (IPC), astfel că delegația de 250 sportivi ruși vor lipsi de la evenimentul găzdui de Rio între 7 și 18 septembrie.

TAS a precizat că IPC nu a încălcat nicio normă procedurală în luarea sancțiunii care împiedică Rusia să participe la Jocurile Paralimpice.

IPC a fost mai drastic decât CIO, care a permis totuși sportivilor ruși, cu excepția atleților, să participe la JO 2016, lăsând federațiile internaționale să ia o decizie de la caz la caz.

Agenția Mondială Antidoping (AMA-WADA) a descoperit că guvernul Rusiei și un serviciu de securitate se implicau de ani de zile în mușamalizarea a sute de cazuri de dopaj din sporturile olimpice și de la concursurile paralimpice. Rusia susține că decizia IPC are substrat politic și va sancționa zeci de sportivi nevinovați.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente