(foto) RIO 2016: Mariana Eșanu-Cherdivară învinsă în turul doi al turneului de lupte feminine

DSC_2308
Foto:Olympic.md

Unica reprezentantă a Republicii Moldova în concursul olimpic la lupte feminine Mariana Eșanu-Cherdivară, categoria 58 kilograme, a debutat victorios în competiția desfășurată la CARIOCA ARENA 2, învingând-o la puncte, scor 3-0 pe reprezentanta Ecuadorului Antes Castillo Lissette Alexandra.

Având în palmares victoria la Turneul internațional de calificare olimpică din Mongolia, titlul suprem obținut în cadrul campionatului Pan-American și locul IX la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, Casillo a preferat o tactică defensivă, fiind penalizată pentru pasivitate.

Luptătoarea călărășeană și-a mărit avantajul în partea a doua a meciului, reușind o trecere a adversarei în poziție de parter. Scor final-3-0 pentru discipola antrenorului emerit al Republicii Moldova Constantin Cobîlean.

A urmat partida contând pentru optimile de finală cu Sakshi Malik, India, în cadrul căreia Mariana Eșanu-Cherdivară obține primele puncte victorioase (3-0) și evită în continuare acțiunile ofensive. Este avertizată de arbitru pentru pasivitate. În ultimul minut al meciului adversara sa execută o trecere la picioare, egalează scorul, iar soarta partidei o decide ultimul punct de penalizare.

Victoria este acordată luptătoarei din India, care pierde meciul următor din ¼ de finală și o lipsește pe Eșanu-Cherdivară de șansa meciurilor de recalificare.

DSC_2092

DSC_2327

DSC_2058

Campioană olimpică la categoria 58 de kilograme a fost declarată japoneza Kaori Icho, argintul i-a revenit sportivei din Rusia Valeria Koblova-Zolobova. În clasamentul final Marianei Eșanu-Cherdivară i-a revenit locul XI-ce.

La alte două turnee olimpice ale zilei atletul Serghei Marghiev a ocupat locul VI în calificările la ciocan cu rezultatul de 74.97, obținând dreptul de a participa în faza finală a concursului, programată pentru ziua de 19 august. Oleg Tarnovschi a debutat în turneul olimpic la canoe simplu, 200 de metri, fiind calificat în cursa finală, grupa valorică B.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente