(foto) Reînviem tradiția alergărilor de cai. O competiție de hipism te așteaptă duminica viitoare la Cimișlia

3

Dacă vă gândiți ce ați putea face inedit în prima duminică din luna august, noi avem răspunsul. Ce-a de-a VI-ea ediție a Curselor de Cai își așteaptă spectatorii, participanții și caii. Astfel, dacă vă plac animalele și sunteți un adept al ieșirilor în afara Capitalei pentru a petrece cu familia, atunci acesta este evenimentul tău.

Competiția se va desfășura la Hipodromul din orașul Cimișlia, începând cu ora 12:00 și va dura câteva ore. Participanții se vor întrece la șase probe precum: curse trăpași la diferite vârste, precum: de doi ani, de trei, de patri și de cinci ani; curse la călărie; pocnitul din bici; aruncarea sacului. În acest an organizatorii au pregătit și o nouă probă – „Bârna”.

5

De obicei concursul se desfășoară anual în prima duminică din luna august. Scopul acestei sărbători hipice este de a aduna cât mai multă lume într-un mediu natural și de a crea un spectacol de hipism prin colinele din jurul hipodromului de la marginea de sud – est a localităţii.

Cât costă întreținerea unui cal de rasă, cum se antrenează un asemenea animal, ce fel de alimentație preferă animalele. Toate aceste curiozități vor fi descoperite de către organizatorii evenimentului.

Menționăm că sunt organizatorii acestei competiții sunt Primăria orașului Cimișlia și Veaceslav Prisăcari, crescător de cai și unul dintre permanenții câștigător al copetiției. Intrarea la eveniment pentru spectatori este gratuită.  Mai jos urmăriți unele imagini de la concursul din anii precedenți.

1 2 4

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente